Τι έγινε σαν σήμερα 5 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα και τον κόσμο (Video από το αρχείο της ΕΡΤ)
Τα γεγονότα… σαν σήμερα1669…. Ο Μολιέρος παρουσιάζει επίσημα τη θεατρική κωμωδία Ταρτούφος ή ο απατεώνας (Tartuffe, ou l’Imposteur) με τεράστια επιτυχία.

1956    Ολοκληρώνονται οι 7οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην Κορτίνα Ντ’ Αμπέτζο της Ιταλίας. Πήραν μέρος 686 αθλητές και 132 αθλήτριες από 32 χώρες. Για πρώτη φορά μεταδίδονται οι αγώνες από την τηλεόραση.

1963    Ο Βασίλης Γεωργίου κάνει την πρώτη του ραδιοφωνική μετάδοση από τη Λεωφόρο στον αγώνα Παναθηναϊκός – Αστέρας (2-1).

1971….Το διαστημόπλοιο «Απόλλων 14», η τρίτη και τελευταία επανδρωμένη αποστολή των Αμερικανών στο φεγγάρι, προσεδαφίζεται στην περιοχή Φρα Μάουρο της Σελήνης.
….. Την ίδια μέρα στην Ελλάδα, ανοίγει το Καζίνο της Πάρνηθας.

1983…. Τα επίσημα αποτελέσματα της απογραφής του 1981 ανεβάζουν τον πληθυσμό της χώρας στα 9.740.411 άτομα.

1991…. Αεροσκάφος C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συντρίβεται στο όρος Όθρυς, κατά τη διάρκεια της προσέγγισης στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Νεκροί και οι 63 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 19 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί και 44 στρατεύσιμοι.

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Δείτε όλα τα σημαντικά γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στον 20ο αιώνα στην Ελλάδα κι όλο τον κόσμο, σε ένα μοναδικό βίντεο από το αρχείο της ΕΡΤ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.