Αδήλωτα ποσά 710.000 ευρώ σε λογαριασμό γνωστού μέντιουμ με πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις εντόπισε ο ΣΔΟΕ στην Θεσσαλονίκη!
μεντιουμ Ο αστρολόγος που έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι έχει πολλούς «επώνυμους πελάτες» θα κληθεί να καταβάλει στην Εφορία σχεδόν όλο αυτό το ποσό!
Επιπλέον οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ανακάλυψαν περίπου 8,6 εκ ευρώ στους λογαριασμούς ενός εμπόρου στην Αταλάντη. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξετάζουν αν αυτά τα έσοδα σχετίζονται με υπόθεση τοκογλυφίας στην περιοχή.Ακόμη οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών ανακάλυψαν καφετέρια στην περιοχή της Θήβας να έχει κόψει περίπου 103.000 αποδείξεις από την περίοδο 2009 έως το 2013 με ταμειακή μηχανή που δεν είχε καμία θεώρηση ή δήλωση στην Εφορία. Σε έναν βιαστικό έλεγχο οι ιδιοκτήτες της καφετέριας ήταν «τυπικοί» φορολογούμενοι» και συνεπείς εκδότες αποδείξεων, όμως στην πράξη δεν φορολογούνταν ούτε για ένα ευρώ. Κι όπως λένε τα στελέχη του ΣΔΟΕ «αυτή η μόδα με τις …αυτόνομες ταμειακές μηχανές που κόβουν παραστατικά άνευ αντικρίσματος επεκτείνεται διαρκώς».
Μπροστά σε εντυπωσιακά ευρήματα βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ που ελέγχουν – κυρίως ύστερα από καταγγελίες – τις οικονομικές συναλλαγές και τις καταθέσεις ιδιωτών σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία στην περιοχή της Ηπείρου από την αρμόδια υπηρεσία του ΣΔΟΕ εντοπίστηκε νοσοκομειακός γιατρός να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα υπέρογκα έσοδα του μέσω του τρυκ των «κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ» που εφαρμόζουν συνήθως άνθρωποι της νύκτας, λαθρέμποροι ή συστήματα ξεπλύματος χρημάτων.Ακόμη εντοπίσθηκαν ιδιοκτήτες λεωφορείων ή άλλοι αυτοκινητιστές να χρησιμοποιούν πλαστά τιμολόγια αγοράς ανταλλακτικών ή συντήρησης οχημάτων τους ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προκειμένου να φοροδιαφεύγουν.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με αναλυτικό πίνακα που είχε παραδώσει ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ Στέλιος Στασινόπουλος σε αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τους τελευταίους μήνες σε 215 ελέγχους που εντοπίσθηκαν σχετικές παραβάσεις τα ποσά που προσδοκά να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο είναι 211.539.000 ευρώ με σύνολο εισοδημάτων που απεκρύφθησαν τα 100.000. 000 ευρώ.Δηλαδή περίπου 500.000 ευρώ μέσος όρος «κρυφού χρήματος» ανά περίπτωση. Σε έλεγχο 29 γιατρών βρέθηκαν να έχουν αποκρύψει εισοδήματα 17,5 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικό είναι ότι σε δύο υποθέσεις εμπορίου παλαιών σιδήρων βρέθηκε φοροδιαφυγή 7,4 εκατ. ευρώ, σε μία εταιρεία χημικών προϊόντων φοροδιαφυγή 4,2 εκ ευρώ, σε μία άλλη εξόρυξης πολυτίμων λίθων μη καταβολή 2,7 εκ ευρώ Ακόμη σε δύο ελέγχους σε φαρμακεία και άλλες δύο σε εταιρείες κούριερ το ποσό που «χάθηκε» για το ελληνικό δημόσιο ήταν 6,7 εκ ευρώ.

tovima

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.