Έφτασε ένα βήμα πριν την αυτοκτονία, όμως κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή  (video)

Η απίστευτη ιστορία επιβίωσης του 37χρονου Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα ξετυλίγεται μέσα από την περιγραφή του τι έζησε, περιπλανώμενος 16 μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο Αλμπαρέγκο εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού πριν λίγες ημέρες, σε κατάσταση αποπροσανατολισμού, σε απομακρυσμένη κοραλλιογενή ατόλη, όπου τα κύματα ξέβρασαν τη βάρκα του, μήκους 7,3 μέτρων. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στη Μαδούρο, την πρωτεύουσα των Νησιών Μάρσαλ, όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες.

Περπατώντας με δυσκολία, εμφανέστατα καταβεβλημένος από την περιπέτειά του, ο Αλβαρένγκα, είπε στους αξιωματούχους, πως απέπλευσε από το Μεξικό στα τέλη Δεκεμβρίου του 2012, για να ψαρέψει καρχαρίες, όμως οι άνεμοι τον παρέσυραν, με αποτέλεσμα να χαθεί στον Ωκεανό.

Επέζησε τρώγοντας χελώνες, πουλιά και ψάρια και πίνοντας αίμα χελώνας, όταν δεν έβρεχε.

Ο φίλος του όμως, δυστυχώς δεν τα κατάφερε, αφού όπως είπε ο 37χρονος, ο οργανισμός του δεν μπορούσε να δεχθεί το αίμα της χελώνας και έκανε συνεχώς εμετούς.

Οι γονείς και η 14χρονη κόρη του, δεν έπαψαν ποτέ να ελπίζουν ότι είναι ζωντανός. Η μητέρα του μάλιστα, δεν έπαψε να τον βλέπει στα όνειρά της τα βράδια, διαισθανόμενη πως είναι ζωντανός.

“Τον έβλεπα ζωντανό στα όνειρά μου και μετά ξαφνικά χανόταν. Έβλεπα συνέχεια το ίδιο όνειρο”, είπε η μητέρα του.

Ο πατέρας του, μιλώντας στην εφημερίδα El Mundo είπε: “Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Νιώθω και χαρά και λύπη που είδα τον γιο μου. Μου είπαν ότι χάθηκε στη θάλασσα, αλλά εγώ πάντα ήλπιζα να τον ξαναδώ”.

Η 14χρονη κόρη του, η Φατίμα, που ζει με τους παππούδες της είπε: “Το πρώτο πράγμα που θα κάνω, είναι να τον αγκαλιάσω και να τον φιλίσω”.

Ο ίδιος δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη τι του συμβαίνει.

“Τώρα νιώθω άλλος άνθρωπος. Δεν πίστευα ότι θα ξαναδώ τον πατέρα μου. Είναι πολύ ωραίο”, είπε ο Αλβαρένγκα, χαϊδεύοντας με το χέρι, το καθαρό του πρόσωπο.

“Πολλές φορές σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, άλλες κόντεψα να πεθάνω από την έκθεση στον ήλιο και την έλλειψη φαγητού, ενώ αρρώσταινα συνεχώς. Ήμουν έτοιμος να αυτοκτονήσω, αλλά ζήτησα από τον Θεό να με σώσει”, είπε.

Κανείς δεν αμφισβητεί την ιστορία του Αλβαρένγκα. Οι πρώτες αντιδράσεις του, όταν εντοπίστηκε ζωντανός, δεν μπορούν παρά να ήταν οι αυθόρμητες αντιδράσεις ενός ανθρώπου που “επέστρεψε” στη ζωή, μετά από 16 μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Δείτε πώς περιγράφει την περιπέτειά του στο βίντεο που ακολουθεί:


Castaway Jose Salvador Alvarenga από Miss-Jessy-Lays

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.