Η ΑΕΚ συνέτριψε με... 8-0 τον ΜανδραϊκόΤην καλύτερη φετινή παράσταση της ΑΕΚ είδαν τα… καρεκλάκια του ΟΑΚΑ! Σαν θιγμένη απ’ την τιμωρία που την ανάγκασε να παίξει χωρίς τον κόσμο της, η «Ένωση» διέλυσε 8-0 τον άτυχο Μανδραϊκό.

Με τον αφιονισμένο Μπρέσεβιτς να φτάνει στο τρίτο φετινό (και δεύτερο συνεχόμενο) χατ-τρικ (15’, 29’, 39’), τον Ανάκογλου να μετατρέπεται -και- σε σκόρερ (46’, 55’) και τους Πλατέλλα (64’), Πεταυράκη (70’) και… Χουστουλάκη (89’ αυτ.) να βάζουν επίσης τα ονόματά τους στα μάτριξ, οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν την πιο ευρεία φετινή τους νίκη.

Τα 20 γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς (!) έφτασαν οι παίκτες του Δέλλα, που διατήρησαν απαγορευτική ακόμα και για σκέψη τη διαφορά τους στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές -σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» άφησε εκτός ενδεκάδας τους Τσιρίλο και Γροντή και επανέφερε σ’ αυτή τους Τσουκαλά και Πόποβιτς. Έτσι, το κλασικό 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Καραγκιολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Ρόβας, Γεωργέας και Τσουκαλάς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κορδέρο-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Πλατέλλας (αριστερά), Ντακόλ (επιτελικός), Πόποβιτς (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Προ ημερών η ΑΕΚ είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών. Και η ίδια τιμωρία ήταν ο λόγος που σήμερα έπαιξε (για πρώτη φορά φέτος) χωρίς τον κόσμο της στο ΟΑΚΑ. Και τρία γκολ απ’ τον… Ιβάν Μπρέσεβιτς ν’ αφαιρούσαν όμως, ο Κροάτης δεν θα ‘χει πρόβλημα ν’ αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της «Ένωσης». Γιατί τόσα βάζει πλέον… κάθε αγωνιστική!

Φουριόζος απ’ το πάρτι στη Νάξο, ο Κροάτης δεν ήθελε τίποτα περισσότερο από ένα «δωράκι» του Κουσούρη για να βάλει μπρος. Κι όχι απλά να σφραγίσει την κραυγαλέα ανωτερότητα της ΑΕΚ, αλλά και να την αποτυπώσει στο σκορ. Δείχνοντας στον φλύαρο (κι ενίοτε ατομιστή) Πόποβιτς πως τελειώνουν τις φάσεις (με ζυγισμένο σουτ από κάθετη του ορεξάτου Ανάκογλου). Και συμπληρώνοντας το δεύτερο σερί χατ-τρικ με μια ακόμα «σεντερ-φορίσια» προβολή.

Το θετικό για την «Ένωση» όμως είναι ότι… δαιμονισμένος δεν είναι μόνο ο βασικός της επιθετικός. Είναι και μια απ’ τις βασικές της ελπίδες για την ομάδα-πρωταθλήτρια που θέλει να φτιάξει. Διότι ο Δημήτρης Ανάκογλου χρειάστηκε χρόνο για να επανέλθει απ’ τον τραυματισμό του. Σήμερα όμως επιβεβαίωσε πως χρειάζεται και λάσο για να πιαστεί. Ξεπερνώντας σαν… κώνους τους αντιπάλους του και προσθέτοντας άλλα δυο γκολ στο λογαριασμό του (πέντε συνολικά).

Εκείνος της ΑΕΚ ωστόσο -ο λογαριασμός- δεν είχε κλείσει ακόμα. Και δυστυχώς για τον Μανδραϊκό θα έφτανε σε ύψη της… ΔΕΗ όταν έρχεται το χαράτσι. Εξαιτίας του Πλατέλλα -που κολάτσισε το γκολ που του σέρβιρε ο Μπρέσεβιτς. Του Πεταυράκη -που έκανε σουτ το οποίο «ζωντάνεψε» στα χέρια του τερματοφύλακα. Και του… Χουστουλάκη -που σαν κουρασμένος απ’ το να τα βάζουν οι αντίπαλοί του- υπέγραψε με αυτογκόλ την πιο εντυπωσιακή νίκη της «Ένωσης» φέτος.

Δείτε τα γκολ:

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Τσουκαλάς, Πεταυράκης, Ρόβας, Γεωργέας (65΄ Κάτσικας), Κορδέρο (65΄ Τσούπρος), Πόποβιτς, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς (72΄ Τσεβάς), Ανάκογλου, Πλατέλλας.

ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ: Χρόνης, Χουστουλάκης, Κουσούρης (60΄ Λελούδας), Μεσσήνη, Κολτσίδας, Αγκόλι, Μπιλίτσης (77΄ Χιώτογλου), Μπούγιας, Καϊμακαμούδης, Ζαχαράτος (85΄ Κανάκης), Σερέπας.

δολ,sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.