Στιγμές τρόμου κατέγραψαν οι επιβαίνοντες σε παραπλέον τουριστικό σκάφος όταν το Aladdin υπέστη ρήγμα και βυθίστηκε ταχύτατα, ανοιχτά των νήσων Σίμιλαν, στην Ταϊλάνδη.
Βίντεο-σοκ: Σκάφος βυθίζεται μαζί με επιβάτες μπροστά στην κάμερα
Το συγκεκριμένο σκάφος χρησιμοποιείτο παράνομα για εκδρομές με καταδυτικό εξοπλισμό και την περασμένη Τετάρτη βρισκόταν εν πλώ με 13 άτομα, σε τετραήμερη «κρουαζιέρα».

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το ξύλινο κύτος του υπέστη ρήγμα και ταχεία εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να αρχίσει να βυθίζεται, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησιών Μπον και Τατσάι.

Εκείνη την ώρα στο Peter Pan, παραπλέον σκάφος της ίδιας κατηγορίας, ένας Σουηδός δύτης, ο 46χρονος Ντένις Κάρλσον, κατέγραφε με την κάμερά του τις αγωνιώδεις προσπάθειες επιβατών και πληρώματος να αποφύγουν τον πνιγμό.

Τελικά, όλοι οι επιβαίνοντες του Aladdin διασώθηκαν. «Από καθαρή τύχη το δικό μας σκάφος ήταν πολύ κοντά και μπόρεσε να σπεύσει προς τη διάσωση των ναυαγών … ήταν πολύ-πολύ επικίνδυνη κατάσταση», όπως είπε ο Κάρλσον. «Κάποιοι πήδηξαν στα νερά, άλλοι χάθηκαν κάτω από την επιφάνεια. Μερικοί τη γλίτωσαν ¨παρά τρίχα¨ και όλοι ήταν ευγνώμονες που το Peter Pan ήταν δίπλα».

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.