Ο ΠΑΣ νίκησε τον Λεβαδεικό και τον άφησε πίσω τουΘετικό ντεμπούτο για τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς μετά από μέτρια απόδοση νίκησε δύσκολα με 2-1 το Λεβαδειακό στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων», στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Ιλιτς (24′) και Τσουκαλά (63′), ενώ ο Λεβαδειακός μείωσε στο 73ο λεπτό με τον Μάντζιο.

Έτσι ο ΠΑΣ ξέφυγε με τρεις βαθμούς από την ομάδα της Λιβαδειάς, αφού οι δυο τους ισοβαθμούσαν πριν την έναρξη του ματς.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ ο Λεβαδειακός παρατάχθηκε με αμυντικό προσανατολισμό. Η ομάδα των Ιωαννίνων πίεσε για την επίτευξη κάποιου γκολ και στο 20ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία για να το πετύχει. Τότε ο Ακόστα γύρισε ωραία το σώμα του, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι του Πριζόφσκι, ενώ ο Ιλιτς δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.

Τέσσερα λεπτά, όμως, αργότερα ο Ιλιτς επανόρθωσε, καθώς με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λεβαδειακού και άνοιξε το σκορ, ξεσηκώνοντας τις κερκίδες. Η ομάδα της Λιβαδειάς προσπάθησε να αντιδράσει και λίγο έλειψε να φθάσει στην ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα. Τότε ο Κολοβέτσιος έκανε τραγικό λάθος με τον Μάντζιο να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Βελλίδη.

Ο νεαρός τερματοφύλακας έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις, καθώς απέκρουσε σε πρώτο χρόνο το πλασέ και στην εξέλιξη αν και πεσμένος να σταμάτησε για δεύτερη φορά τον επιθετικό και πρώτο σκόρερ φέτος των Βοιωτών. Στο 34′ οι φίλαθλοι διαμαρτυρήθηκαν, καθώς ο Γιάχος δεν έδειξε την άσπρη βούλα σε καθαρή ανατροπή του Στρούνα από τον Χαραλάμπους.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα και να πιέζουν την άμυνα του Λεβαδειακού. Στο 47′ ο Πζιρόφσκι απέκρουσε σουτ του Γιάκου και στο 63′ ήρθε το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους.

Ο Ίλιτς έδωσε την ασίστ στον Τσουκαλά, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία από κοντά να γράψει το 2-0 για τον ΠΑΣ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ, αλλά το σουτ του Καπό σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.

Η ομάδα του Καραγεωργίου δεν το έβαλε κάτω και στο 73ο λεπτό κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Τότε ο Μιχαήλ έκανε λάθος, ο Καπό έκανε την κάθετη ασίστ στον Μάντζιο με τον τελευταίο να πλασάρει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά το σκορ δεν άλλαξε και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τους τρεις βαθμούς.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Ο διαιτητής του αγώνα, Θανάσης Γιάχος (Χίου), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ακόστα, Τσουκαλά, Ντάσιο – Ροτζέριο, Μάντζιο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης):
Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης (90′ Μπέριος), Γιάκος (72′ Ντάσιος), Ακόστα (86′ Αυγενικού), Ιλιτς.

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Χαραλάμπους, Λυκογιάννης (46′ Καπό), Ιντζίδης (59′ Μιλοσάβλιεβ), Κονέ, Ορτέγκα (77′ Βαρέλα), Κώτσιος, Γεωργίου, Μάντζιος, Ροτζέριο.

δολ,αμπε

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.