Deutsche Welle:Το πέρασμα των μεταναστών στην Ελλάδα -Σκληρές εικόνες και τα υψωΣτα «κύματα» των παράνομων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα και την αντιμετώπισή τους από το Λιμενικό έστρεψε το «φακό» της η Deutsche Welle μερικά 24ωρα έπειτα από το τραγικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.

Σε ένα ντοκιμαντέρ με σκληρές εικόνες από επιχειρήσεις του Λιμενικού μεσοπέλαγα καταγράφεται το φαινόμενο.

«Μην κουνηθείς, θα σε σκοτώσω» και «Ψηλά τα χέρια όλοι, μείνετε όλοι στη βάρκα», ακούγεται να λέει στο βίντεο ένας άνδρας του Λιμενικού σε μετανάστες που βρίσκονται στη θάλασσα προσπαθώντας να φτάσουν στη Λέσβο. Σε άλλο απόσπασμα φαίνεται ένα σκάφος που έχει πάρει φωτιά, με το ντοκιμαντέρ να αναφέρει πως η ελληνική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ και χτύπησε τη μηχανή. «Οι λιμενικοί δεν διστάζουν να κλωτσήσουν και να χτυπήσουν τους μετανάστες», σχολιάζει σε άλλο σημείο το ντοκιμαντέρ ο δημοσιογράφος.

Στο βίντεο φιλοξενούνται και δηλώσεις αξιωματικού του Λιμενικού, ο οποίος αναφέρει ότι ακολουθούν εντολές. «Κάνουμε το καθήκον μας, προσπαθούμε να σώσουμε εκείνους που βρίσκονται στη θάλασσα, να αναχαιτίσουμε εκείνους που προσπαθούν να έρθουν στη χώρα παράνομα. Ακολουθούμε οδηγίες από το αρχηγείο, από την κυβέρνηση. Είναι κάτι που έχει να κάνει με την πολιτική», δηλώνει.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.