Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εξετάζουν Αλβανό κακοποιό που ομολόγησε συμβόλαια θανάτου και τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ελλάδα

31 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Από κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών θα εξετασθεί στα Τίρανα ο Αλβανός κακοποιός ο οποίος ισχυρίζεται ότι εμπλέκεται σε συμβόλαια θανάτου και τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα

Οι ισχυρισμοί ενός Αλβανού κακοποιού, για συμβόλαια θανάτου και τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα, ο οποίος έχει συλληφθεί από τις Αλβανικές αρχές, αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέροντος για το κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών, που βρίσκεται στα Τίρανα και εξετάζει τον 28χρονο δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα.

Ο Αλβανός Τζουλιάν Σινανάι, ο οποίος κρατείται στην Αλβανία, δήλωσε κατά την εξέτασή του από Αλβανούς αστυνομικούς, ότι έχει διαπράξει πολλές πληρωμένες δολοφονίες στην Αλβανία και στην Ελλάδα, ενώ κάποια στιγμή ισχυρίστηκε ότι αυτός τοποθέτησε την βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, τον Μάιο του 2010, η οποία αποδίδεται στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο Σινανάι πράγματι χαρακτηρίζεται πληρωμένος δολοφόνος από τις αλβανικές αρχές και κατηγορείται για τη δολοφονία τουλάχιστον δύο ατόμων στην Αυλώνα το 2012 και το 2013, και για κατασκευή βομβών.

Οι αλβανικές αρχές, δήλωσαν χθες το βράδυ ότι ανακάλυψαν και εξάρθρωσαν μια οργάνωση που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου και καταζητούν τουλάχιστον 3 «προμηθευτές», καθώς συνέλαβε έναν άντρα ύποπτο για την τοποθέτηση βόμβας στο όχημα του Νομάρχη της Αυλώνας τον περασμένο Δεκέμβριο, τη στιγμή που προσπαθούσε να ανέβει σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο τον Τιράνων.

Τελευταία, σε όλη τη χώρα έχουν σημειωθεί σειρά από βομβιστικές επιθέσεις σε παγιδευμένα αυτοκίνητα. Η τελευταία σημειώθηκε προχθές, όταν ανατινάχτηκε το αυτοκίνητο μάρκας Fiat ενός Ιταλού επιχειρηματία στα Τίρανα.

Η έρευνα ωστόσο πέρασε σε ένα άλλο στάδιο, μετά τους ισχυρισμούς του Τζουλιάν Σινανάι για τη δράση του στην Ελλάδα, γι’ αυτό και ενημερώθηκε από τους Αλβανούς αστυνομικούς το ελληνικό κλιμάκιο που βρίσκεται στα Τίρανα για τον Ιλίρ Κούπα.

Από τις καταθέσεις του συλληφθέντα, προκύπτει ότι χρησιμοποιήθηκε ως κατασκευαστής βομβών εξ αποστάσεως, για την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», σε μια σειρά από επιθέσεις της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, είναι επιφυλακτικοί για όσα λέει ο Τζουλιάν Σινανάι, γιατί αρχικά έκανε λόγο, κατά την εξέτασή του, για πάνω από 40 δολοφονίες που έχει διαπράξει σε Αλβανία και Ελλάδα, ενώ στην συνέχεια ανέφερε άλλον αριθμό και κατέληξε σε περίπου 20 συμβόλαια θανάτου στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό ότι τα περισσότερα από αυτά που ισχυρίζεται ο Αλβανός κρατούμενος, είναι μυθοπλασίες, αλλά δεν αποκλείουν κάποια να έχουν βάση, γιατί για μία από τις δολοφονίες που αναφέρει ότι έχει διαπράξει στην Ελλάδα, από την έρευνα που έκαναν εδώ οι αρχές, υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να είναι αλήθεια τα όσα λέει.

Ο Σινανάι, μετά από συνεννόηση με τις αλβανικές αρχές, θα εξεταστεί σήμερα το πρωί από το ελληνικό κλιμάκιο, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι αληθινά τα όσα λέει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

news247

This entry was posted on Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου, 2014 at 17:44 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply