Φονικό ψύχος στην Πολωνία: 10 νεκροί μέσα σε 36 ώρεςΔέκα νεκρούς μέσα στις τελευταίες 36 ώρες μετρά η Πολωνία από το κύμα πολικού ψύχους που πλήττει τη χώρα, με θερμοκρασίες κάτω από -22 βαθμούς Κελσίου. Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στα ανατολικά της χώρας, ιδίως στη Βοντάβα, όπου έπεσαν στους -22° και ακόμη και στους -24°, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άννα Νιέμετς, στέλεχος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Πολωνίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, το πρωί του Σαββάτου ανακαλύφθηκε η σορός μιας 40χρονης γυναίκας μέσα σε σοκάκι, σε μικρή απόσταση από το σπίτι της στο Χόρινιετς-Ζντρούι, μια μικρή πόλη στα νοτιοανατολικά της χώρας. «Κατά τις πρώτες πληροφορίες, πιθανόν είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και απεβίωσε από υποθερμία», εκτίμησε ο ίδιος.

«Η σορός ενός άστεγου, ηλικίας 54 ετών, βρέθηκε σε μια παράγκα που είχε καταλάβει σε ένα άδειο οικόπεδο στη Σέμισλ (νοτιοανατολικά) και αυτή ενός άνδρα 50 ετών στον δρόμο κοντά σε ένα μπαρ στη Ντεμπίτσα. Και οι δύο πέθαναν από υποθερμία», πρόσθεσε.

Τον περασμένο χειμώνα στην Πολωνία είχαν χάσει τη ζωή τους από υποθερμία περίπου 200 άνθρωποι, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της κακοκαιρίας από την 1η Νοεμβρίου του 2013, ανέρχεται σε 36 νεκρούς.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.