Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε από τα ΠηγάδιαΤην 19η νίκη του, 8η εκτός έδρας, πέτυχε απόψε ο Ολυμπιακός στα Πηγάδια επί της Ξάνθης με 2-0, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Ολαϊτάν στο 24΄ άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες και στο 89΄ ο Ιμπαγάσα «κλείδωσε» το «τρίποντο».

Από το 48΄ η Ξάνθη έπαιζε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Ντε Γκουζμάν με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ με παίκτη λιγότερο τελείωσε το ματς και ο Ολυμπιακός, μετά την αποβολή του Χολέμπας στο 73΄ με κόκκινη κάρτα.

Πολύ καλό ποδόσφαιρο, με τη μπάλα πάνω κάτω, παίχτηκε από τις δύο ομάδες στα πρώτα 45 λεπτά. Ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν, με τον Ολυμπιακό να αποδεικνύεται πιο ουσιαστικός από τους Ακρίτες, που είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Τριάδη και Βάλλα.

Στην πρώτη, ο νεαρός ακραίος μέσος πήρε τη μπάλα από το λάθος του Ρομπέρτο στο 19΄, πλάσαρε από πολύ πλάγια στην άδεια εστία, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τη γραμμή της εστίας του Ισπανού τερματοφύλακα.

Στο 27΄ η κεφαλιά του Βάλλα, μετά το φάουλ του Κάλβο, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, στο 18΄, με τον Ολαϊτάν να βγαίνει απέναντι στον Τσέμα, ωστόσο, το τελείωμά του δεν ήταν καλό.

Ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού, όμως, «πήρε το αίμα του πίσω» έξι λεπτά αργότερα, όταν από πολύ κοντά έστειλε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα (0-1), εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών της Ξάνθης. Το πρώτο μέρος έκλεισε με το σουτ του Μανιάτη στο 37΄ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Τσέμα.

Η πλάστιγγα του αγώνα έγειρε σημαντικά υπέρ του Ολυμπιακού με το…καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ντε Γκουζμάν έβαλε το χέρι του για να ανακόψει την πορεία της μπάλας, με αποτέλεσμα να δει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 48΄ και να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αριθμητική υπεροχή των «ερυθρόλευκων» κράτησε 25 λεπτά, καθώς στο 73΄ ο Χολέμπας είδε την κόκκινη κάρτα του Αρετόπουλου, για κτύπημα εκτός φάσης στον Σολτάνι. Η Ξάνθη προσπάθησε στο τελευταίο 15λεπτο, αλλά δεν απείλησε την εστία του Ρομπέρτο, εάν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Μάνταλου στο 87΄ που έφυγε λίγο άουτ.

Το ίδιο έγινε κι από την πλευρά των «ερυθρόλευκων», που όμως, σε αντεπίθεση που έκαναν στο 89΄, πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Ιμπαγάσα μετά την ασίστ του Ολαϊτάν.


Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-2 τα γκολ 21η αγωνιστική από greeksuperleague

Διαιτητής:Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Ντε Γκουζμάν – Φουστέρ, Μπονγκ

Κόκκινες: Ντε Γκουζμάν (48΄ δεύτερη κίτρινη) – Χολέμπας (74΄)

ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπέρτος, Κάλβο, Γούτας, Βασιλάκης, Ντε Γκουζμάν, Βάλλας, Φλίσκας (83΄ Ράνος), Μάνταλος, Σολάρι (61΄ Κομεσίδης), Τριάδης (61΄ Σολτάνι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Σαλίνο, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ (86΄ Εντινγκά), Κάμπελ (77΄ Μπονγκ), Ντομίνγκες (69΄ Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.