Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βίντεο: “Project 22220”, το πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό που δεν θα σταματάει πουθενά

26 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Νέο πρόγραμμα από τη Ρωσία για τα πυρηνοκίνητα παγοθραυστικά – Διαβάστε πόσο θα κοστίσει

Το Project 22220 θα  είναι το πρόγραμμα νέας γενιάς ρωσικών πυρηνοκίνητων παγοθραυστικων τα οποία θα ανοίγουν τον θαλάσσιο δρόμο στα υπόλοιπα πλοία για να έχουν ασφαλή πλεύση ανάμεσα στους πάγους.

Η Ρωσία σχεδιάζει να βελτιώσει ορισμένα παγοθραυστικά αλλά και να ναυπήγησει το πρώτο, νέας γενιάς, πυρηνικό παγοθραυστικό.

Το κόστος του προγράμματος θα ανέλθει στα 934 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα το νέο παγοθραυστικό θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί και παραδοθεί μέχρι το 2017.

Σύμφωνα με τα σχέδια το μήκος του θα φτάνει τα 173,3 μέτρα, το πλάτος τα 34 και το βύθισμα τα 10,5 μέτρα. Το συνολικό του εκτόπισμα θα είναι 33.540 τόννοι.

360p stereo – RUSSIAN NUCLEAR POWERED ICE… από stefanelonikitelo
Το πιο πάνω βίντεο, που ανέβηκε στο liveleak, γυρίστηκε από το παγοθραυστικό 50 Years of Victory , εκατό μίλια από τον Βόρειο Πόλο.

news247, liveleak

This entry was posted on Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2014 at 22:39 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply