Ένα γραμματόσημο. Και μάλιστα ένα γραμματόσημο τόσο σπάνιο, που ξεπερνά κάθε άλλο αντικείμενο, που έχει βρεθεί στη φύση ή έχει κατασκευαστεί ποτέ από ανθρώπινο χέρι

Ο λόγος για το σουηδικό «Treskilling» που τυπώθηκε στη Σουηδία το 1855. Η σπανιότητά του προέκυψε επειδή ακριβώς αποτελεί τυπογραφικό λάθος.Αντί να είναι τυπωμένο σε πράσινο χαρτί, το χρώμα του συγκεκριμένου γραμματοσήμου είναι κιτρινοπορτοκαλί και μάλιστα είναι το μοναδικό που έχει υπάρξει ποτέ… ή τουλάχιστον αυτό γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Η ιστορία του σχετικά με τους ιδιοκτήτες του αποτελεί μυστήριο. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι πωλήθηκε το 1990 και η αξία του έφτασε το 1 εκατομμύριο δολάρια. Έξι χρόνια αργότερα, το 1996, η τιμή του ανέβηκε στα 2.5 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, δηλαδή περίπου 2.3 εκατομμύρια δολάρια, τιμή ρεκόρ.

Πριν από 4 περίπου χρόνια, το ανεκτίμητο γραμματόσημο εικάζεται ότι πωλήθηκε μία ακόμα φορά αλλά η  τιμή στην οποία πωλήθηκε το 2010 παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Όπως φυσικά και ο νέος του ιδιοκτήτης.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η αξία του δεν έπεσε καθώς στην πώληση διατήρησε τουλάχιστον την τιμή του 1996.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.