Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την προσωπική του άποψη

Μιχελάκης: Ευρωεκλογές τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών

Την προσωπική του, όπως είπε, άποψη ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

Ο υπουργός επιφυλάχθηκε να είναι πιο αναλυτικός στη γραπτή απάντηση που θα δώσει στην ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

«Προσωπική μου άποψη είναι οι ευρωεκλογές να συμπέσουν με τη δεύτερη εβδομάδα των αυτοδιοικητικών εκλογών» ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Παράλληλα, διέψευσε τα σενάρια περί πρόθεσης της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου, μετά την άρνηση του ΠαΣοΚ για ενιαίο ψηφοδέλτιο, ως προς τους υποψηφίους δημάρχους και συμβούλους.

«Στον Καλλικράτη δεν διευκρινίζεται το θέμα αυτό. Η πρότασή μας -που εμείς θεωρούμε ότι θα είχε θετικό αποτέλεσμα- να ψηφιστούν σύμβουλοι άσχετοι με τα κόμματα, δεν έγινε δεκτή από το ΠΑΣΟΚ, σεβαστό αυτό, δεν προχωράμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Τα θέματα αυτά είχαν θέσει νωρίτερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση να καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην παίζονται προεκλογικά παιχνίδια.

Αφορμή ήταν η συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής για τη σύσταση υποεπιτροπής που θα ασχοληθεί με τη νέα αρχιτεκτονική του Καλλικράτη και για την οποία όλα τα κόμματα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ που επιφυλάχθηκε, τάχθηκαν υπέρ.

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.