griveas-vatsika-570Ελεύθερους με περιοριστικούς όρους άφησε τον Κυριάκο Γριβέα και την σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα, το αρμόδιο ειρηνοδικείο του Westminster του Λονδίνου, στο οποίο παραπέμφθηκαν μετά τη σύλληψη τους από τις βρετανικές αρχές για την υπόθεση των δανείων του ΤΤ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪστο Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός, ο ειρηνοδίκης του επέβαλε χρηματική εγγύηση 50.000 λιρών στον καθένα ενώ τους ζήτησε να παραδώσουν τα διαβατήρια των ιδίων και των δυο παιδιών τους. Επίσης να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Νέα παρουσία τους στο ειρηνοδικείο ορίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου.

Παρότι οι ελληνικές αρχές έσπευσαν να ζητήσουν την έκδοσή τους στη χώρα μας, φαίνεται ότι η διαδικασία θα τραβήξει σε μήνες όπως επεσήμαναν και δικαστικές αρχές στη Βρετανική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται, πως οι κατηγορίες σε βάρος τους αφορούν άμεση συνέργεια στα κακουργήματα, που φέρονται ότι διέπραξαν ο πρώην πρόεδρος του τραπεζικού ιδρύματος Άγγελος Φιλιππίδης και τα μέλη της διοίκησης της τράπεζας που τους χορήγησαν τα επίμαχα δάνεια.

Συγκεκριμένα, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τις δύο συμβάσεις ομολογιακών δανείων, τις οποίες το Τ.Τ. σύναψε στις 23 Μαρτίου και στις 12 Αυγούστου 2009 για ποσά 7.000.000 και 10.000.000 ευρώ αντίστοιχα, με την εταιρεία «C and C International», συμφερόντων των επιχειρηματιών Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα. Την υπόθεση αποκάλυψε ο πρόεδρος της Αρχής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα) αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης.

αμπε, skai

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.