Γρεβενά 15 Ιανουαρίου 2014

Αγαπητέ μας Αχιλλέα,
εκλεκτέ μας συνάδελφε, σεβαστέ μας διευθυντή,
σε κατευοδώνουμε σήμερα στην αιώνια κατοικία σου εμείς που αποτελούμε την εκπαιδευτική κοινότητα μέσα στην οποία πέρασες τα πιο όμορφά σου χρόνια.
Αχιλλέα, ζήσαμε μαζί για χρόνια πολλά στο 1ο Γυμνάσιο, όπου αδιάκοπα εξακολουθούμε να βλέπουμε τα έργα των χειρών σου. Υπήρξες για όλους μας πρότυπο εργατικότητας, επιμέλειας και απερίσπαστης προσφοράς στο Σχολείο. Δε γνώριζες διακοπές και αργίες. Όλες τις ώρες, νύχτα και μέρα, γιορτές και καλοκαίρια, μπορούσε να σε βρει κανείς στο γραφείο του 1ου Γυμνασίου. Όλες τις ώρες λειτουργούσες το σχολείο και μπορούσε ο κάθε ενδιαφερόμενος να εξυπηρετηθεί ανά πάσα στιγμή.
Τη χρονιά του σεισμού δεν απομακρύνθηκες ούτε λεπτό από το σχολείο. Έμεινες άγρυπνος φύλακάς του. Με το ανύστακτο ενδιαφέρον σου το θεμελίωσες όσο πιο γερά μπορούσες.
Τα επιμελημένα γράμματά σου με τις υποδείξεις για τη σύνταξη των εγγράφων εξακολουθούν να κοσμούν ακόμη τα αρχεία του σχολείου μας.
Αλλά και ο χώρος του συνδικαλισμού έχει πολλά να καταθέσει για σένα, καθώς αγωνιζόσουν για τα δικαιώματα των συναδέλφων.
Στεκόσουν δίπλα στον πονεμένο μαθητή, στον εμπερίστατο συνάδελφο, στον αναγκεμένο συνάνθρωπο.
Θα σε θυμόμαστε πάντα με το πηγαίο σου χιούμορ, τις ατέλειωτες ιστορίες αλλά και τις χαριτωμένες φάρσες σου. Πάντοτε αποδεικνυόσουν «Αχιλλέας», αγωνιστής και νικητής. Αυτό το παράδειγμα της υπομονής και της εγκαρτέρησης έδειξες και κατά τη διάρκεια της αρρώστιας σου.
Αγαπημένε μας Αχιλλέα, σε ξεπροβοδούμε με σεβασμό κι ευγνωμοσύνη για ό,τι η αναστροφή σου μας χάρισε.
Καλό ταξίδι και καλό παράδεισο.

Σύλλογος καθηγητών 1ου Γυμνασίου

Star-fm.gr: «Aς είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.