Στους «16» με άνεση ο Τζόκοβιτς και ιστορικό ρεκόρ της ΣερέναΟ Νόβακ Τζόκοβιτς (φωτ) επικράτησε άνετα με 3-0 σετ του Ντένις Ιστόμιν και προκρίθηκε για 8η διαδοχική χρονιά στους «16» του Αυστραλιανού Όπεν.

Ο Κροάτης τενίστας που είναι και κάτοχος του τίτλου δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στον αντίπαλό του από το Ουζμπεκιστάν και με 6-3, 6-3, 7-5 πέρασε στον 4ο γύρο όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Φάμπιο Φονίνι.

Ο τελευταίος, Νο15 του ταμπλό, σημείωσε μεγάλη νίκη, 7-5, 6-4, 6-4 επί του Σαμ Κουέρι. Μεγάλη πρόκριση και για τον Τόμι Ρομπρέδο, Νο17 του ταμπλό, επί του Ρισάρ Γκασκέ, Νο9. Ο Ισπανός νίκησε με 2-6, 7-5, 6-4, 7-6 και έκλεισε ραντεβού με τον ξεκούραστο Στάνισλας Βαβρίνκα (Νο8), ο οποίος μια μέρα νωρίτερα είχε πάρει την νίκη άνευ αγώνα, εξαιτίας της αποχώρησης του Βάσεκ Πόσπισιλ.

Ιβάνοβιτς Vs Σερένα

Νίκη με… ανατροπή για την Άνα Ιβάνοβιτς επί της Αυστραλής Σαμάνθα Στόσουρ που για ακόμα μια φορά απογοήτευσε στο τουρνουά της πατρίδας της.

Η 26χρονη Σέρβα επικράτησε της Στόσουρ με 6-7(8), 6-4, 6-2 και πέρασε στους «16».

Εκεί όμως, καλείται να αποκλείσει την Σερένα Γουίλιαμς που απέκλεισε εύκολα την Νανιέλα Χαντούτσοβα με 2-0 σετ (6-3, 6-3) και παρέμεινε αήττητη για 24ο διαδοχικό ματς στη Μελβούρνη.

Μάλιστα, η Αμερικανίδα, κορυφαία τενίστρια στον κόσμο και μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, με τη νίκη αυτή κατέρριψε την επίδοση που κατείχε η θρυλική Μάργκαρετ Κορτ, με 60 νίκες.

Η Λούσιε Σαφάροβα (Νο.26) κατάφερε να χάσει αφού αν και σέρβιρε για τη νίκη στο δεύτερο σετ του αγώνα με τη Να Λι (Νο.4), η Κινέζα έφερε τα πάνω κάτω και πήρε την πρόκριση με 1-6, 7-6(2), 6-3.  Στον επόμενο γύρο θα συναντήσει την Εκατερίνα Μακάροβα (Νο.22), που άφησε έξω τη Μόνικα Νικολέσκου με 6-2, 6-2.

Την πρόκριση πανηγύρισε και η η Αντζελίκ Κέρμπερ (Νο.9) μετά τη νίκη της με 6-3, 6-4 επί της Άλισον Ρισκ και βρίσκει μπροστά της Φλάβια Πενέτα (Νο.28). Η έμπειρη Ιταλίδα κέρδισε με 6-1, 7-5 τη Γερμανίδα Μόνα Μπαρτέλ.

Η 19χρονη Καναδέζα Γιουτζίνι Μπουσάρντ (Νο.30), προχωράει στη διοργάνωση και έχει την ευκαιρία να πάει ακόμα πιο βαθιά αφού απέκλεισε με 6-2, 6-2 τη Λόρεν Ντέιβις και θα παίξει τώρα με την Κέισι Ντελάκουα, Νο.120 στον κόσμο. Η 29χρονη Αυστραλέζα έθεσε εκτός τη Ζι Ζενγκ με 6-2, 6-4 και συνεχίζει την πορεία της στο τουρνουά.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.