Φωτογραφία αρχείου

Εξαρθρώθηκε στη Ρόδο τριμελής σπείρα που διέπραττε απάτες με πλαστά λαχεία σε βάρος πρακτορείων του Ο.Π.Α.Π. στο νησί. Συνελήφθη επ’ αυτοφόρω 30χρονος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δυο συνεργών του, ηλικίας 30 και 32 ετών, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), της πλαστογραφίας και της απάτης.

 

Το απόγευμα της Παρασκευής ένας 30χρονος προσπάθησε να εξαργυρώσει  πλαστό, πρωτοχρονιάτικο, κρατικό λαχείο σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π, όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος τον καθυστέρησε και ενημέρωσε την αστυνομία. Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς που έσπευσαν στο πρακτορείο.

Ο 32χρονος συνεργός του παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου στις αστυνομικές αρχές.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι από τις αρχές του έτους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας από κοινού κατασκεύαζαν και αναπαρήγαγαν πλαστά δελτία λαχείων, χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή και χαρτί συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Στα πλαστά δελτία είχαν εντυπώσει αριθμούς σειράς που κέρδιζαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και στη συνέχεια τα εξαργύρωναν ένα-ένα σε διαφορετικά κάθε φορά πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π. στη Ρόδο.

Έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 16 περιπτώσεις στις οποίες οι δράστες εξαργύρωσαν τα πλαστά λαχεία το χρονικό διάστημα από 10 έως 16-01-2014, αποκομίζοντας συνολικό όφελος 1.600 ευρώ. Επιπλέον στις 12-01-2014 διέπραξαν και απόπειρα εξαργύρωσης.

Κατασχέθηκαν συνολικά δεκαέξι  πλαστά κρατικά λαχεία, κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, σαρωτής (scanner) εγγράφων,  πολυμηχάνημα σάρωσης και έγχρωμης εκτύπωσης εγγράφων και διάφορες περιφερειακές συσκευές ηλεκτρονικών υπολογιστών

Τα πλαστά λαχεία και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που κατασχέθηκε θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εξέταση.

Ο 30χρονος συλληφθείς οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

enet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.