Ο «πάνθηρας» δαγκώνει ξανάΣπουδαία νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με σκορ 2-0 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι «κυανέρυθροι» με το πετυχημένο 3-5-2, που χρησιμοποίησαν την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό, κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη της ομάδας του Στέφενς και να την «λυγίσουν» με τα τέρματα των Αραβίδη (6’) και Λάσνικ.

Το πρώτο «τρίποντο» των «κυανέρυρθων» στο πρωτάθλημα για το 2014 «κλείδωσε» και χάρη στην εμφάνιση του Ανέστη, που όσες φορές χρειάστηκε είπε «όχι» στους παίκτες του «δικέφαλου του Βορρά».

Έτσι, η ομάδα του Στέφενς, που χρησιμοποίησε και τον Μάαρτεν Μάρτενς ως αλλαγή, δεν μπόρεσε να φτάσει τις τέσσερις σερί νίκες και είδε τη διαφορά της από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να αυξάνεται και πάλι στους 11 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος πήρε τεράστια βαθμολογική «ανάσα» καθώς απομακρύνθηκε από την «επικίνδυνη» ζώνη φτάνοντας τους 24.

Το ματς:

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό κατάφερε να πετύχει η ομάδα του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου με το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λάσνικ στο 6’ σε συνδυασμό με την όμορφη κίνηση αλλά και εκτέλεση του Χρήστου Αραβίδη έδωσε από πολύ νωρίς το προβάδισμα στον Πανιώνιο. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να ξεπερνά το «σοκ» μετά το πρώτο 25λεπτο, όπου έχασε πολλές μονομαχίες στο κέντρο αλλά έφτασε και μια… ανάσα από την ισοφάριση όταν ο Ανέστης κράτησε το «μηδέν» με τη βοήθεια του δοκαριού, έπειτα από γυριστό του Αθανασιάδη στο 12ο λεπτό.

Το άγχος του «δικέφαλου του Βορρά» δεν τον άφηνε να φτιάξει σωστά το παιχνίδι του από τον άξονα και να εκμεταλλευτεί την οπισθοχώρηση των γραμμών των γηπεδούχων, που έδειχναν πάντα απειλητικοί όταν έβρισκαν χώρους στις αντεπιθέσεις. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε την ομάδα του Στέφενς να συνεχίζει να πιέζει, χωρίς, ωστόσο, να βρίσκει την λύση στην τελική προσπάθεια.

Ίδια εικόνα με αυτή του τέλους του ημιχρόνου είχε και το ξεκίνημα στο δεύτερο 45λεπτο. Από τη μία ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να πλησιάσει την περιοχή του Ανέστη και από την άλλη οι «κυανέρυθροι» παραμόνευαν στις αντεπιθέσεις. Οι παράλληλες σέντρες των Κίτσιου και Σπυρόπουλου δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων, που κατάφεραν να αντέξουν χάρη στον εξαιρετικό Ανέστη, που όσες φορές χρειάστηκε κατέβασε… ρολά.

Το ματς «κυλούσε» με την ομάδα του Στέφενς να πιέζει, όμως οι «κυανέρυθροι» είχαν κι άλλη έκπληξη. Αυτή τη φορά ο Λάσνικ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 61ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στην εστία του Γλύκου κάνοντας το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν προκειμένου να φτάσουν στο τέρμα που θα τους ξανάβαζε στο ματς, όμως είτε οι κακές επιλογές στην τελική πάσα είτε ή κούραση τους στέρησαν το τέρμα.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Πανιώνιος – ΠΑΟΚ για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός (71′ Ντούνης), Παντίδος, Κουλουχέρης, Λάσνικ (80’ Μπούζας), Αραβίδης, Γιάννου (63’ Μητρόπουλος)

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Πάνος, Ζαχαράκης, Καμπάνταης

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος (59’ Λίνο), Τζαβέλλας, Βίτορ – Τζιόλης, Λαζάρ (59’ Μάρτενς), Κατσουράνης, Στοχ (71’ Σαλπιγγίδης), Λούκας, Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Γιακουμής, Γεωργιάδης, Μαντούρο, Κάτσε

Διαιτητής: Μάνταλος

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.