Ο κ. Κ. Παπούλιας αποχαιρέτησε από τώρα το προσωπικό της Προεδρίας και τους συνεργάτες του

Τι συμβαίνει με τον κ. Πρόεδρο;Έκπληκτοι παρακολουθούσαν οι υπάλληλοι της προεδρίας της Δημοκρατίας τον κ. Κ. Παπούλια να τους… αποχαιρετά. Τους ευχαρίστησε μάλιστα και για τη συνεργασία τους, λέγοντας ότι είναι η τελευταία χρονιά που βρίσκεται μαζί τους. Ο ένας κοίταζε τον άλλον και όλοι μαζί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος συνέχιζε να τους αποχαιρετά, λέγοντας πόσο σπουδαία πέρασε στις δύο θητείες του. Ορισμένοι μάλιστα διερωτήθηκαν – υπάλληλοι της προεδρίας – τι σημαίνει αυτό.’

Ήταν η κοπή της πίττας στο Προεδρικό Μέγαρο για τους υπαλλήλους της προεδρίας και τους συνεργάτες του Προέδρου και για το λόγο αυτό δεν υπήρχαν τηλεοπτικές κάμερες. Με καθυστέρηση 20 λεπτών εμφανίστηκε στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων ο κ. Παπούλιας και αφού έκοψε ένα μεγάλο κομμάτι πίτα, στο οποίο περιείχε και το… φλουρί (το κέρδισε ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας κ. Γεωργίου) άρχισε τις ευχαριστίες προς το προσωπικό και τον αποχαιρετισμό.

Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγαινε σ΄όλα τα τραπέζια που είχαν στηθεί και μοίραζε ευχές με το πρσωπικό, όταν ξαφνικά συνέβη το εξής απρόοπτο. Ο διευθυντής του γραφείου του, πρέσβης κ. Κ. Μπίτσιος, τον πλησίασε και κάτι του ψιθύρισε στ΄αυτί. Μάλλον θα του είπε ότι ορισμένοι παρεξήγησαν αυτό με τον… αποχαιρετισμό.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος έκανε στροφή και κατευθύνθηκε στους δημοσιογράφους: «Δηλαδή, θα είμαι εδώ και τον Μάρτιο για να παραδώσω στο διάδοχό μου», είπε, ώστε να προλάβει τυχόν παρεξηγήσεις. Ο κ. Μπίτσιος ακριβώς πίσω του, έλεγε ότι όλα αυτά είναι off the record, αλλά off the record, μπροστά σε τόσο κόσμο, με δέκα και πλέον δημοσιογράφους σε εκδήλωση και με δήλωση του προέδρου στη μέση της αίθουσας, όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται.

Ρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εάν προβλέπει εκλογές εντός του 2014. Η απάντησή του ήταν εναντίον της… τρόικας.: «Να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη, είναι αναγκαίο για να δώσουμε μια κλωτσιά στην τρόϊκα, όχι δεν προβλέπω εκλογές». Ρωτήθηκε και πάλι εάν τον Μάρτιο εκτιμά ότι θα  υποδεχτεί τον διάδοχό του με ή χωρίς εκλογές και απάντησε ότι «εγώ, θα είμαι εδώ τον Μάρτιο για να παραδώσω».

Βγήκαν όμως και άλλες ειδήσεις, οι οποίες μάλλον δεν χαρακτηρίσθηκαν και αυτές off the record από την εκδήλωση στο Προέδρικό Μέγαρο για την κοπή της πίττας. Πρώτον ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου στην έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας. Και δεύτερον ότι κατά την παραμονή του στη Μόσχα δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο Πούτιν.

Και κάτι ακόμα από την εκδήλωση της κοπής πίτας στο Προεδρικό Μέγαρο. Φαίνεται ότι η ανακοίνωση – απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για την κριτική που έκανε ο κ. Παπούλιας στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου (σ.σ. την χαρακτήρισε «αποκρουστική απόφαση»), πολύ ενόχλησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ακούστηκε μάλιστα να λέει ότι πολύ τον στενοχώρησε αλλά δεν μπορεί λόγω της θέσεώς του να δώσει απάντηση.

Χασαπόπουλος Νίκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.