Σκληρή δείχνουν οι δημοσκοπήσεις πως θα είναι η “μάχη” των ευρωεκλογών καθώς σε έρευνα της GPO που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Newpost φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις τρεις μεγάλες περιφέρειες του Λεκανοπεδίου.

Στην Α΄ Αθήνας όπου αποτελεί παραδοσιακό προπύργιο της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει προβάδισμα 0,8% και συγκεντρώνει ποσοστό 19,8% έναντι 19% της ΝΔ. Τη μεγαλύτερη διαφορά επιτυγχάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας με συγκεντρώνοντας ποσοστό 24,4% έναντι 16,9% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στην περιφέρεια Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 24,6% έναντι 19,6% της ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ και στις τρεις περιφέρειες συγκεντρώνει ποσοστό που κυμαίνεται από 3% έως 3,9%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται μεταξύ 4% και 4,4%, ενώ η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να είναι τρίτο κόμμα με ποσοστό από 8,2% έως 11,1%. Η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει από 3,1% έως 3,7%, ενώ το ΚΚΕ από 4,9% έως 7%. Υψηλό είναι και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου που κυμαίνεται μεταξύ 13,1% και 17,4%.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa πως το κόμμα του δεν είναι αντιευρωπαϊκό αλλά έχει συγκεκριμένη πρόταση για το ελληνικό χρέος, λέγοντας: “Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα τη λιτότητα και να συγκαλέσουμε μια ευρωπαϊκή σύνοδο για το χρέος, για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της περιφέρειας, όπως εκείνη του Λονδίνου, του 1953, η οποία παραδέχθηκε ότι το μεταπολεμικό κόστος για τη Γερμανία ήταν υπερβολικά υψηλό…Είμαστε πιο ευρωπαϊστές από τα συντηρητικά κόμματα που κατέστρεψαν την ιδέα της αλληλεγγύης και που δίχασαν τους λαούς”.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος με συνέντευξή του στη γαλλική Le Figaro τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι η πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές και τονίζει: “Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι περιορισμένη και έχει οροφή το 19% έως 20%. Δεν τον βλέπω να παίρνει την εξουσία”.

“Εμείς από την πλευρά μας δεν θέλουμε να είμαστε yes men της τρόικα αλλά από την άλλη δεν θέλουμε να είμαστε και οι ήρωες του ενός μηνός”, είπε αναφερόμενος στο θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.