Βρετανοί ερευνητές υποστήριξαν σε μελέτη τους πριν από περίπου ένα χρόνο, ότι τα δάχτυλά μας ζαρώνουν στο νερό, προκειμένου να μπορούμε να πιάνουμε υγρά αντικείμενα με μεγαλύτερη ευκολία.

Γιατί τα δάκτυλα ζαρώνουν στο νερό... Ένα άλυτο μυστήριο!Ωστόσο, η επανάληψη του πειράματος από διαφορετική ερευνητική ομάδα απέτυχε να αναπαράγει τα αποτελέσματα.

Ερευνητές από το Κέντρο Μοριακής Ιατρικής Max Delbrück στη Γερμανία ζήτησαν από 52 εθελοντές με ζαρωμένα ή στεγνά δάχτυλα να πιάσουν διάφορα αντικείμενα και να τα περάσουν από μία τρύπα διαμέτρου 5 εκατοστών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το ζάρωμα των δαχτύλων δεν προκαλούσε καμία διαφορά στην ακρίβεια και την ταχύτητα.

Επίσης, καμία διαφορά δεν προέκυψε και ως προς την ευαισθησία της αφής στον δείκτη και την ευαισθησία των νευρικών απολήξεων στις δονήσεις.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές η εξήγηση ότι το δέρμα στα δάχτυλα ζαρώνει απλά επειδή απορροφά νερό, επίσης δεν ευσταθεί, καθώς προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το φαινόμενο δεν εμφανίζεται σε άτομα στα οποία έχουν καταστραφεί τα νεύρα των δακτύλων.

Το μυστήριο παραμένει!

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.