Είχε απαχθεί το βράδυ της Τρίτης – Συνελήφθησαν οι δύο από τους πέντε απαγωγείς του

Όλο το θρίλερ με την απαγωγή του επιχειρηματία Μ. ΚαραμολέγκουΔύο από τους πέντε απαγωγείς – ένας Έλληνας, ένας Μολδαβός, ένας από το πρώην ανατολικό μπλοκ και δύο Αλβανοί – του επιχειρηματία κ. Μανώλη Καραμολέγκου που είχαν απαιτήσει ποσό 2,5 εκ ευρώ για την απελευθέρωση του αναζητούνται από την ΕΛΑΣ στην βορειοανατολική Αττική, συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης

Ο κ. Καραμολέγκος στην διάρκεια της ομηρίας του σε απομονωμένη περιοχή της Κερατέας έπεισε έναν 37χρονο Μολδαβό την καταγωγή, από τους πέντε συνολικά απαγωγείς του ότι είναι σε αστυνομικό κλοιό, ότι «θα αντιμετωπίσει βαριά τιμωρία» κι έτσι τον οδήγησε στην  απόφαση να παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας και να απελευθερώσει τον ίδιο.  Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 37χρονος είχε στη κατοχή του ένα πιστόλι “μακάροφ” των 9 χιλιοστών και μια χειροβομβίδα.

Λίγο αργότερα συνελήφθη και ο δεύτερος από τους απαγωγείς που επέβαινε σε ταξί ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το βράδυ της Τρίτης καθώς ο επιχειρηματίας επέστρεφε από το Κορωπί στο σπίτι του στα βόρεια προάστια, ένα αυτοκίνητο και μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα του έστησαν ενέδρα στην οδό Κλεισθένους στην περιοχή του Γέρακα και τον ακινητοποίησαν.

Τον έβαλαν σε πορτ παγκάζ του ΙΧ κι εξαφανίσθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Αρχικά οι αστυνομικοί που έσπευσαν επί τόπο δεν αντελήφθησαν ποιος ήταν ο στόχος της αρπαγής αλλά συνάντησαν τον γιο του επιχειρηματία που είχε αρχίσει την αναζήτηση του πατέρα του.

Υπάρχει μάλιστα μαρτυρία από ένα ζευγάρι για συμπλοκή στο σημείο, ωστόσο στην αρχή θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για «κατ’ οίκον συμπλοκή».

Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία των αστυνομικών ο κ. Καραμολέγκος είχε παραλάβει προσφάτως ομολογιακό δάνειο ισόποσο με το ποσό των απαιτούμενων λύτρων, κι αναζητούν τους οργανωτές της αρπαγής και στον επαγγελματικό χώρο του.

Υπενθυμίζεται πως θύμα απαγωγής είχε πέσει και ένας άλλος επιχειρηματίας που διατηρεί καταστήματα με προϊόντα άρτου.

Πρόκειται για τον κ. Χ. Βενέτη τον οποίο στις 10 Ιουλίου 1996 απήγαγαν δυο άγνωστοι. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής, οι απαγωγείς τον κακοποίησαν και στη συνέχεια τον κλείδωσαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και εγκατέλειψαν το όχημα στην περιοχή του Διονύσου.

Έπειτα από πέντε ώρες, ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε τυχαία από δασοφύλακες οι οποίοι κάλεσαν την Πυροσβεστική για να τον απεγκλωβίσει.

Η ανακοίνωση της εταιρείας πριν την απελευθέρωση του επιχειρηματία

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που εμπλέκουν τον ιδιοκτήτη της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος A.E., κ. Εμμ. Καραμολέγκο, σε υπόθεση απαγωγής, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα.Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος Α.Ε. συνεχίζει απρόσκοπτα».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.