Με έναν V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 5,0 λίτρων θα εφοδιάζεται το RC F. Με ισχύ που θα ξεπερνά τους 450 ίππους, το coupe της Lexus τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της.

Lexus RC F 2014: Σοκ και δέοςΗ επίσημη πρεμιέρα του RC F θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιανουρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Detroit

Στα παγωμένο Detroit των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πρόκειται να πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του το πρώτο μεσαίων διαστάσεων coupe της Lexus.

To RC F, όπως ονομάζεται, δεν ξεχωρίζει μόνο για τον εκκεντρικό σχεδιασμό του αμαξώματος ή για την πολυτέλεια που έχει να επιδείξει το τετραθέσιο εσωτερικό, αλλά κυρίως για το V8 κινητήρα βενζίνης που κρύβει πίσω από τις μεταλλικές επιφάνειές του.

Σύμφωνα με την ίδια την ιαπωνική φίρμα, ο εν λόγω κινητήρας θα ξεπερνά σε ισχύ τους 450 ίππους, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί, μέχρι σήμερα, οι ακριβείς προδιαγραφές του.

Το RC F διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να υποστηρίξει την ισχύ του θηριώδους μοτέρ. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν οι τροχοί των 19 ιντσών και τα ενεργά αεροδυναμικά βοήθημα, όπως η πίσω αεροτομή η οποία αναπτύσσεται αυτόματα μόλις η ταχύτητα κίνησης ξεπεράσει τα 80 χλμ./ώρα.

Σχεδόν σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η εξέλιξη λιγότερο ισχυρών εκδοχών για το Lexus RC, οι οποίες ίσως προηγηθούν -στην ευρωπαϊκή αγορά- της κορυφαίας έκδοσης F.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.