Απάντηση στο δελτίο τύπου της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου:

Ο σύλλογος των καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Γρεβενών εκφράζει τη θλίψη του και την απογοήτευσή του για την παραποίηση της αλήθειας όσον αφορά το πρόβλημα της έλλειψης πετρελαίου στο σχολείο και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Η Σχολική Επιτροπή της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γρεβενών ισχυρίζεται:

  1. 1.      «… κάνει γνωστό προς τους πολίτες ότι η Διεύθυνση του Α΄ Γυμνασίου Γρεβενών  «αποφάσισε» η θέρμανση του σχολείου να λειτουργεί καθ΄ όλη τη διάρκεια των Εορτών των Χριστουγέννων, φοβούμενη τις «καιρικές συνθήκες». 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:  Η θέρμανση στο σχολείο μας  κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων δε λειτουργεί ποτέ. Για λόγους ασφαλείας και προστασίας του συστήματος  θέρμανσης το σχολείο κατά την περίοδο των εορτών ρυθμίζει την  ενεργοποίηση του καυστήρα, μόνο αν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές,  για να αποφευχθεί πιθανό σπάσιμο των σωληνώσεων. Επιπλέον, να τονίσουμε πως ακόμη και τις μέρες που το σχολείο λειτουργεί κανονικά, για λόγους οικονομίας στο πετρέλαιο, ο καυστήρας σταματά να λειτουργεί στις 10:30 το πρωί, αφήνοντας  ψυχρό το σχολείο κατά τις τελευταίες ώρες της λειτουργίας του.

  1. 2.      «Αντιλήφθηκε δε ότι δεν υπήρχε πλέον πετρέλαιο την ημέρα που άνοιγαν τα σχολεία μετά τις διακοπές, δηλαδή…το πρωί της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου 2014 και λίγο πριν μπουν οι μαθητές στις αίθουσες για μάθημα, οπότε και ενημέρωσε τη Σχολική Επιτροπή.»

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:  Η Σχολική Επιτροπή ήταν ενήμερη πριν ακόμη από τις διακοπές των Χριστουγέννων για την έλλειψη πετρελαίου στο 1ο Γυμνάσιο Γρεβενών. Γνωστοποιούμε ότι δέκα μέρες πριν  την έναρξη των διακοπών -με τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν εκείνες τις μέρες  στην περιοχή μας- αντιμετωπίσαμε πάλι πρόβλημα έλλειψης πετρελαίου. Παρ’ όλα αυτά το σχολείο λειτούργησε κανονικά εξαντλώντας όλα τα  περιθώρια για την επίλυση του θέματος. Όμως η λύση που δόθηκε ήταν  προσωρινή με την τροφοδότηση του σχολείου  με τόσο πετρέλαιο όσο χρειαζόταν, για να «βγάλει» το διάστημα που απέμενε μέχρι τις διακοπές, καθώς οριστική λύση κατά τη διαβεβαίωση της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής θα δινόταν από 01/01/2014.

  1. 3.      «Αμέσως ο Εκπρόσωπος της Σχολικής Επιτροπής ενημέρωσε τον προμηθευτή, αρχικά τηλεφωνικά και στη συνέχεια προσωπικά για το πρόβλημα, το οποίο και λύθηκε. Όμως, με απόφαση της Διεύθυνσης του Α΄ Γυμνασίου, λίγο πριν φθάσει ο προμηθευτής του πετρελαίου στο σχολείο, τα παιδιά  είχαν αποχωρήσει από το μάθημα.»

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ:  Επισημαίνουμε ότι μέχρι και το πέρας της τρίτης ώρας το πρόβλημα δεν είχε αντιμετωπιστεί. Το σχολείο ελπίζοντας ότι θα λυθεί σύντομα  συνέχιζε τη λειτουργία του. Λύση όμως δε δόθηκε,  πράγμα το οποίο  κατέστησε δυσχερή τη διεξαγωγή του μαθήματος  και επιπλέον έθετε σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών. Η υποχρέωσή μας, λοιπόν, να προστατεύσουμε στον βαθμό που είναι δυνατό την υγεία των μαθητών μας, μας οδήγησε στην απόφαση να διακοπούν τα μαθήματα την  Τετάρτη 8 Ιανουαρίου του 2014  την τρίτη ώρα.

Γρεβενά 13/01/2014

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.