Παρουσιάστριες θα είναι και πάλι στην τελετή για τις Χρυσές Σφαίρες η Τίνα Φέι και η Έιμι Πόλερ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας η απονομή για τις Χρυσές Σφαίρες Τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) απονέμονται οι φετινές Χρυσές Σφαίρες, με παρουσιάστριες και πάλι τις Τίνα Φέι και Έιμι Πόλερ.

Φαβορί θεωρούνται οι ταινίες 12 Χρόνια Σκλάβος και Οδηγός Διαπλοκής, για τα βραβεία καλύτερης δραματικής και καλύτερης κωμικής ταινίας αντίστοιχα.

Η κατηγορία της Καλύτερης Κωμωδίας διαθέτει και άλλες δυνατές επιλογές, όπως τα Inside Llewyn Davis -που κατέκτησε και το βραβείο της Ένωσης Κριτικών των ΗΠΑ -ή ακόμα και το Nebraska του Αλεξάντερ Πέιν.

Στην κατηγορία της Δραματικής Ταινίας, φαβορί θεωρείται το 12 Χρόνια Σκλάβος, τόσο για την θεματολογία του, όσο και για τον ευαίσθητο και ρεαλιστικό τρόπο που προσεγγίζει το ζήτημα της δουλείας. Εάν υπάρχει μία ταινία που ενδέχεται να βρει μπροστά της η ταινία του Στιβ Μακ Κουίν, αυτή είναι το «βαρύ πυροβολικό» που ακούει στο όνομα Gravity.

Στην κατηγορία του Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Ταινία αναμένεται να «κονταροχτυπηθούν» οι Τσιγουετέλ Ετζιοφόρ (12 Χρόνια Σκλάβος) και Ρόμπερτ Ρέντφορντ (Όλα Χάθηκαν). Ο πρώτος μοιάζει να έχει ένα προβάδισμα, αλλά ο Ρέντφορντ μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Στην κατηγορία του Α΄ Ανδρικού Ρόλου σε Κωμική Ταινία ο Μπρους Ντερν και η ερμηνεία του στο Nebraska και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι τα φαβορί.

Στον Α’ Γυναικείο Ρόλο σε Δραματική Ταινία, η Θλιμμένη Τζάσμιν, Κέιτ Μπλάνσετ αναμένεται να φύγει με τη Χρυσή Σφαίρα, αν και δεν θα πρέπει κανείς να ξεγράψει και τη Σάντρα Μπούλοκ του Gravity.

Στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ, θα κονταροχτυπηθούν η Μέριλ Στριπ  με την Έιμι Άνταμς. Ηθοποιός – χαμαιλέοντας, η Έιμι Άνταμς αποδεικνύει στον Οδηγό Διαπλοκής για άλλη μία φορά πόσο σπουδαίο ταλέντο είναι.

Στην κατηγορία της Σκηνοθεσίας, η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στους Στιβ ΜακΚουίν (12 Χρόνια Σκλάβος), Αλφόνσο Κουαρόν (Gravity) και Ντέιβιντ Ο Ράσελ (Οδηγός Διαπλοκής).

Στους Β’ Ρόλους, φαβορί είναι οι Τζάρεντ Λίτο (Dallas Buyers Club) και Τζένιφερ Λόρενς (Οδηγός Διαπλοκής). Στις ανδρικές ερμηνείες την έκπληξη θα μπορούσε να κάνει και ο Ντάνιελ Μπριλ (Rush), ενώ στις γυναικείες η Λουπίτα Νιόνγκο του 12 Χρόνια Σκλάβος.

Στα τηλεοπτικά βραβεία, τώρα, το Breaking Bad αναμένεται να επιβεβαιώσει το ρεύμα του, ενώ απειλείται από το House of Cards. Οι πρωταγωνιστές Μπράιαν Κράνστον και Κέβιν Σπέισι θα κονταροχτυπηθούν και στον Α’ Ανδρικό Ρόλο.

Καλύτερη τηλεταινία αναμένεται να αναδειχθεί το Behind the Candelabra του Στίβεν Σόντερμπεργκ, ενώ ο πρωταγωνιστής Μάικλ Ντάγκλας αναμένεται να αναδειχθεί καλύτερος ηθοποιός σε Τηλεταινία.

* Η απονομή των Χρυσών Σφαιρών θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova. Η τελετή απονομής θα ξεκινήσει στις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ το βράδυ της Δευτέρας θα προβληθεί η τελετή σε μαγνητοσκόπηση με ελληνικούς υπότιτλους.

τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.