Σε απολογία ενώπιον των εφετών – ανακριτριών έρχονται σήμερα, έπειτα και από την προθεσμία που είχαν λάβει, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες κακουργήματος για τη διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Για το λόγο αυτό η Βουλή μάλιστα είχε αποφασίσει την άρση της ασυλίας τους.

Ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής έφθασε στον Άρειο Πάγο στις 09:00, ενώ ακολούθησε στις 10:30 ο Στάθης Μπούκουρας και αναμένεται στη συνέχεια ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Προσερχόμενος στον δικαστικό μέγαρο, ο Στάθης Μπούκουρας δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Είμαι εδώ για έναν ψευδομάρτυρα. Οι κατηγορίες θα καταπέσουν. Η αλήθεια θα λάμψει”.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας χρυσαυγιτών επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας έξω από τον Άρειο Πάγο, οι οποίοι κρατούν ελληνικές σημαίες. Νωρίτερα στο σημείο έφτασε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: “Ευελπιστούμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη σήμερα θα σταθεί στο ύψος της και δεν θα υποκύψει στις παράνομες πολιτικές πιέσεις”.

Υπενθυμιζεται ότι και οι τρεις απολογούμενοι έχουν εμπλακεί στην δικογραφία μετά από καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων που αφορά στη δράση τους να πωλούν προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά και να οργανώνουν επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών. Κατηγορήθηκαν, επιπλέον, για ιδεολογική κατήχηση νεοσύλλεκτων.

Πάντως, πληροφορίες κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για στοιχεία που έχουν συλλέξει οι δικαστικές Αρχές για τον κ. Γερμενή, στα οποία περιλαμβάνεται και κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, βάσει της οποίας ο βουλευτής εμφανίζεται να έχει κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσύλλεκτων, αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

Αντίστοιχα στοιχεία περιλαμβάνονται σε κατάθεση άλλου προστατευόμενου μάρτυρα για τον κ. Μπούκουρα ο οποίος εμπλέκεται σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου. Ο δε τρίτος κληθείς σε απολογία βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, κατονομάζεται από μάρτυρες ως “μεγάλο στέλεχος” με κομβικό μάλιστα ρόλο στη οργάνωση.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.