Στη Γ’ φάση…

Προβάδισμα πρόκρισης για ΠΑΟΚ και Ολ.Βόλου
Ο ΠΑΟΚ πήρε με 1-0 στο Καυτανζόγλειο επί του Ηρακλή το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για τις 22 Ιανουαρίου στην Τούμπα. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος του «δικέφαλου» του Βορρά ήταν ο Κλάους Αθανασιάδης στο 58′.

Στο άλλο ματς της ημέρας, ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Μαγούλας στον Βόλο και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση εν όψει της ρεβάνς στη Μαγούλα.

Ηρακλής – ΠΑΟΚ 0-1

Με καθυστέρηση ξεκίνησε το ματς, λόγω της παρουσίας οπαδών τον Ηρακλή περιμετρικά του γηπέδου. Ωστόσο, ο “Γηραιός” μπήκε πιο δυνατά και έχασε κλασική ευκαιρία στο 8΄ με τον Γλύκο να νικάει σε τετ-α-τετ τον Ζαχόρα. Στο 16΄ ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο ΠΑΟΚ “απάντησε” με δοκάρι του Γεωργιάδη στο 23΄, ενώ στο επόμενο λεπτό ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Μπουκουβάλα, όμως ο διαιτητής δεν είδε σωστά τη φάση και δεν καταλόγισε την παράβαση.

Το σκορ άνοιξε στο 58ο λεπτό όταν ο Σκόνδρας σέντραρε από δεξιά και ο Στέφανος Αθανασιάδης με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού. Το προβάδισμα του ΠΑΟΚ δεν πτόησε τους παίκτες του Ηρακλή και στο 62΄ έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όμως και πάλι ο Γλύκος ήταν εκεί αποκρούοντας εντυπωσιακά την δυνατή κεφαλιά του Τάι. Ο ίδιος παίκτης στο 69΄ απείλησε με βολίδα έξω από την περιοχή που κατέληξε λίγο άουτ κι αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι γηπεδούχοι πλησίασαν την ισοφάριση.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η επιστροφή του Εργκους Κάτσε για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο, καθώς και η πρώτη συμμετοχή του Χεντβίγες Μαντούρο με τη φανέλα του “Δικέφαλου του Βορρά”.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης
Κίτρινες: Κοντοδήμος, Τάι, Σαββίδης – Αθανασιάδης
Κόκκινες: 90+3 Σαββίδης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γκιγιέρμο Όγιος): Κηπουρός, Κοντοδήμος, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Λίμα, Πορτουλίδης (70΄ Γιάρολιμ), Μπαμπά, Τάι, Ονουάτσι, Τσιλιανίδης (77΄ Σιατραβάνης), Ζάχορα (68΄ Ματσούκας)
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Τζιόλης (76΄ Κάτσε), Λάζαρ (46΄ Μαντούρο), Νίνης, Γεωργιάδης, Λούκας (71΄ Ολίσε), Αθανασιάδης

Ολυμπιακός Βόλου – Αστέρας Μαγούλας 2-0
Σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου, επικρατώντας 2-0 του Αστέρα Μαγούλας στο ΕΑΚ Βόλου, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Δεινόπαπας (67΄) και Γκούρμα (87΄), ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 23 Ιανουαρίου.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 67′, ότιν ο Κατσίκης «τρύπησε» την άμυνα του Αστέρα Μαγούλας και έβγαλε με κάθετη μπαλιά τον Δεινόπαπα, ο οποίος νίκησε στο τετ α τετ τον Κασμερίδη, «γράφοντας» το 1-0. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν κι άλλο γκολ στο 87′, όταν ο Κατσίκης εκτέλεσε φάουλ και ο Γκούρμα με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι διπλασίασε το προβάδισμα του Ολυμπιακού Βόλου (2-0).

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Κίτρινες: Κατσιαρός, Γιαλούσης – Κασμερίδης, Μαρτίνεθ, Τριάντος, Στρατομήτρος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μανουέλ Ρόκα): Γεωργίου, Γιαλούσης, Κατσιαρός, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκας, Πινδώνης (80΄ Ολίσε), Καπετάνος (58΄ Δεινόπαπας), Πόνσε (70΄ Καρράς), Κατσίκης, Γκούρμα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ (Αντώνης Πριόνας): Κασμερίδης, Κοτίτσας, Τριάντος, Σαμαρόπουλος (63΄ Δημητριάδης), Νόνης, Στρατομήτρος, Αντωνόπουλος, Στρατάκης (70΄ Έβερετ), Ασλανίδης, Μαρτίνεθ, Κανελλόπουλος (82΄ Τσακωνης).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ολυμπιακός Βόλου – Αστέρας Μαγούλας 2-0
Ηρακλής – ΠΑΟΚ (20:00, OTE sport 4 – Καυτανζόγλειο)

Α’ ΜΑΤΣ Β’ ΜΑΤΣ

ΟΦΗ – Καλλονή 0-1 16/1
Παναιτωλικός – Ατρόμητος 0-2 15/1
Απόλλων – Νίκη Βόλου 3-1 16/1
Παναθηναϊκός – Ηρακλής Ψαχν. 3-0 15/1
Αιγινιακός – Πανιώνιος 1-0 23/1
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπ. 4-0 22/1

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.