Με την υπ΄ αριθμ. 139975/6434/19-12/2013 απόφαση, η Ειδική Γραμματεία Δασών του ΥΠΕΚΑ, ενέταξε την πράξη: «Κατασκευή υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας Δημοτικών δασών Δήμου Γρεβενών» προϋπολογισμού 179.020,81€.

Η πρόταση είχε υποβληθεί στις 29-09-2011 από το Δήμο Γρεβενών προς ένταξη στο μέτρο 226 Δράση 1 «Βελτίωση των συνθηκών πρόληψης για την αντιπυρική προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων και αποκατάσταση δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν υποστεί ζημιές κυρίως από πυρκαγιές» του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Το έργο αφορά την κατασκευή τριών υδατοδεξαμενών στα Δημοτικά Δάση των Τοπικών Κοινοτήτων Δοτσικού, Φιλιππαίων και Μικρολιβάδου του Δήμου Γρεβενών, χωρητικότητας 100 m3 η κάθε μια, για την κάλυψη αναγκών πυρόσβεσης δασικών πυρκαγιών.

Οι υδατοδεξαμενές θα κατασκευαστούν κοντά σε κεντρικούς δρόμους, έτσι ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.