Η επίσημη τελετή έναρξης

Όλα έτοιμα για τα εγκαίνια της Ελληνικής ΠροεδρίαςΜε την κοινή σύσκεψη του Κολλεγίου των Επιτρόπων με το ελληνικό Υπουργικό Συμβούλιο αρχίζει επισήμως σήμερα η Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κοινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ζάππειο Μέγαρο, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας υπουργών και επιτρόπων. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Ρομπάι. Μετά τις συναντήσεις ο κ . Σαμαράς και ο κ. Μπαρόζο θα κάνουν κοινές δηλώσεις.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη τελετή έναρξης στο Μέγαρο Μουσικής με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Στην τελετή θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Συμβουλίου.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταρτίσει σφικτό πρόγραμμα εργασιών, με λιτό -μόλις 50 εκατομμυρίων ευρώ- προϋπολογισμό. Η προεδρία δίνει περιθώριο προβολής στην χώρα καθώς θα οργανωθούν στην Ελλάδα 14 άτυπα συμβούλια υπουργών, εκ των οποίων τα 13 θα γίνουν στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η ελληνική προεδρία έχει θέσει τέσσερις βασικές προτεραιότητες: την ανάπτυξη και την απασχόληση, την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), την αποτελεσματική διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης και την προώθηση της θαλάσσιας πολιτικής.

Χθες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου, όπου θα διεξαχθούν οι εργασίες της ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ευρώπη εν όψει των ευρωεκλογών, αλλά και για την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «το εξάμηνο της αλλαγής».

newsbeast

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.