Οι Βρυξέλες ζητούν πίσω τα χρήματα των επιδοτήσεων για το σαλέ στην Ευρυτανία

Την ώρα που η βίλλα Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας έχει γίνει αξιοθέατο για τουρίστες και επισκέπτες που φτάνουν στην περιοχή, η ευρωπαϊκή επιτροπή έχει κινητοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες και ελέγχει το θέμα Λιάπη και πιο συγκεκριμένα το θέμα των κοινοτικών επιδοτήσεων μέσω του προγράμματος Leader το οποίο ουσιαστικά στόχευε στην ανάπτυξη της αγροτικής υπαίθρου.

Έτσι, οι Βρυξέλλες βλέποντας την μεγάλη έκταση που έχει πάρει το θέμα Λιάπη, θα κάνουν φύλλο και φτερό το πρόγραμμα και δεν αποκλείεται να ζητήσουν πίσω τα χρήματα των επιδοτήσεων στην περίπτωση που ανακαλύψουν πως τα χρήματα που δόθηκαν δεν χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό που έπρεπε.

Για όσους δεν γνωρίζουν…..λόγω γιορτών, τι έχει συμβεί, υπενθυμίζουμε πως μετά το «σκάνδαλο» με τις πλαστές πινακίδες και το ανασφάλιστο όχημα, ο πρώην υπουργός μονοπωλεί τα τελευταία 24ωρα τα ΜΜΕ γιατί χρησιμοποίησε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις για την ανακαίνιση του σπιτιού που έχει στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λιάπης ενέταξε το σπίτι που ανήκε στην οικογένειά του -και κατά 50% σήμερα στον ίδιο όπως φαίνεται από το πόθεν έσχες του- στην Ευρυτανία σε πρόγραμμα για διαμόρφωση τουριστικών καταλυμάτων την περίοδο 1992-1993, όταν δηλαδή ήταν υφυπουργός Εμπορίου.

Το ποσό που πήρε όμως, το οποίο έφθανε τα 10 εκατ. δραχμές χρησιμοποιήθηκε για την ανακαίνιση του σπιτιού, το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως τουριστικό κατάλυμα καθώς δεν φιλοξενήθηκε ποτέ σε αυτό ούτε ένας τουρίστας!!

Το παράδοξο είναι ότι σήμερα …. 20 χρόνια μετά η βίλλα Λιάπη γίνεται “attraction” για πλήθος τουριστών μετά και τον σάλο με τις χρηματοδοτήσεις !!!

parapolitika

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.