Το πρόγραμμα Mars One κατέληξε στην αρχική λίστα των επιβατών για το ταξίδι χωρίς επιστροφή του 2025!
Η πρώτη ανθρώπινη αποικία στον Άρη ετοιμάζεται πυρετωδώςΤο φοβερό και τρομερό Mars One, ο οργανισμός που αποπειράται να στείλει μια ομάδα αστροναυτών στην πρώτη ανθρώπινη αποικία στο Διάστημα(!), έχει ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο επιλογής κατάλληλων υποψηφίων, καταλήγοντας σε μια λίστα 1.000 ιδανικών ατόμων.

Οι οποίοι είναι πλέον σε θέση να περάσουν στην επόμενη φάση του υπερφιλόδοξου σχεδίου της μιας δεκαετίας, στην οποία θα λάβουν χώρα τόσο η εκπαίδευση των διαστημικών αποίκων -που θα καλυφθεί και τηλεοπτικά- όσο και η αποστολή στον Άρη.

Οι 1.058 πλέον από τους 200.000 ανθρώπους που έκαναν αίτηση θα κριθούν εκ νέου μεταξύ 2014-2015, κι αυτό για να βρεθεί η ιδανική ντουζίνα που θα χωριστεί σε ομάδες των τεσσάρων ανθρώπων και θα ξεκινήσει (θεωρητικά) το ταξίδι χωρίς επιστροφή για τον Κόκκινο Πλανήτη το 2025.

Μέχρι να καταλήξουμε βέβαια εκεί, θα χρειαστεί να ολοκληρωθεί μια μακρά και επίπονη διαδικασία επιλογής, δοκιμής, αλλά και τελικής χρηματοδότησης του σχεδίου.

Η πρόταση του Mars One για πλήρως ιδιωτικό (χωρίς κυβερνητική υποστήριξη δηλαδή) αποικισμό του Άρη έχει συγκεντρώσει ενθουσιασμό αλλά και σκεπτικισμό, κι αυτό γιατί η ίδια η διαδικασία μοιάζει πολύ με τηλεοπτικό ριάλιτι.

Την ώρα λοιπόν που οι ακριβείς λεπτομέρειες του σχεδίου δεν έχουν γίνει γνωστές, οι υποψήφιοι θα περάσουν μια σειρά από δοκιμασίες που θα ελέγξουν «τις σωματικές και συναισθηματικές τους ικανότητες», οι οποίες θα έχουν φυσικά το άρωμα της τηλεοπτικής εκπομπής, καθώς αργότερα το κοινό θα συμμετέχει στην τελική επιλογή των ιδανικών διαστημικών αποίκων!

Σήμερα το Mars One είναι σε συζητήσεις με τηλεοπτικούς σταθμούς για την τηλεοπτική κάλυψη του σχεδίου, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο συνιδρυτής του ιδιωτικού προγράμματος Bas Lansdorp, σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για τη χρηματοδότηση της απόπειρας αποικισμού του Άρη.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα κονδύλια από τη διαφημιστική εκστρατεία, η ιδιωτική χρηματοδότηση επενδυτών αλλά και η εκστρατεία online χρηματοδότησης μέσω αντίστοιχης καμπάνιας στην πλατφόρμα Indiegogo, όλα θα βοηθήσουν στην εξεύρεση των απαραίτητων χρημάτων για να πληρωθεί η Lockheed-Martin και η εταιρία δορυφόρων SSTL ώστε να ετοιμάσουν μια μη επανδρωμένη αποστολή το 2018.

Αν στεφθεί από επιτυχία, η αποστολή θα θέσει έναν δορυφόρο σε τροχιά γύρω από τον Άρη και έναν σταθμό στην αφιλόξενη επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη, επιτρέποντας στους ειδικούς του Mars One να κάνουν πειράματα αλλά και να θέσουν σε λειτουργία μια live-streaming κάμερα, ελέγχοντας τις συνθήκες για τη δημιουργία της αποικίας.

Οι «ανθρώπινοι πρεσβευτές» στον Άρη, οι οποίοι θα στελεχώσουν την πρώτη -και μόνιμη- ανθρώπινη αποικία εκτός Γης(!), θα επιλεχθούν από τη δεξαμενή των 1.058 υποψηφίων, οι οποίοι προέρχονται από 107 χώρες και είναι κατά 55% άντρες και 45% γυναίκες.

Το μόνο που μένει πλέον να αποδειχθεί είναι αν θα βρει το εξωφρενικό πλάνο πλαίσιο χρηματοδότησης, καθώς κινείται εκτός κυβερνητικών κονδυλίων…

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.