Κινητοποιήσεις κατά των σχεδίων απόλυσης  1.800 από τους συνολικά  2.234 που εντάχθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο ετοιμάζουν οι σχολικοί φύλακες.

Αφορμή, η πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη οι 1.800 να απολυθούν από το Δημόσιο και να δημιουργήσουν εταιρείες σεκιούριτι που θα παρέχουν υπηρεσίες προς τους δήμους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια χθεσινής ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  «έγινε ενημέρωση στους συναδέλφους για τις δρομολογημένες αποφάσεις τις κυβέρνησης, όσον αφορά τη καρατόμηση 1800 σχολικών φυλάκων ,οι οποίοι όπως προτάθηκε από τον υπουργό σε εκπροσώπους του κλάδου θα έχουν τη δυνατότητα μετά την απόλυση τους να ιδρύσουν εταιρείες σεκιούριτι ».

Μετά από αυτό η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα:

1) Να πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας (κομβόι αυτοκινήτων ,μηχανών ) από  Αλεξανδρούπολη μέχρι  Αθήνα, με πρόθεση παραμονής-κατασκήνωσης στην πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι τέλους. Η ημερομηνία προσδιορίζεται αρχές Φεβρουαρίου.

3) Να πραγματοποιηθεί Ανοικτή Πανελλαδική συνέλευση με την ολοκλήρωση της πορείας στην Αθήνα .

4)Να απαιτηθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ η προκήρυξη απεργίας διαρκείας .

Επιπλέον, κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι σχολικοί φύλακες σε παραστάσεις διαμαρτυρίας με πανό και γιλέκα κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων σε όλες τις πόλεις .

Παράλληλα, έχει ήδη αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 στις 8:00π.μ. στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

aftodioikisi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.