ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΕΣ ΚΑΙ “ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ” ΕΞΑΓΩΓΩΝ

Ποσό που πλησιάζει τα 700 εκατ.. ευρώ έχει δαπανήσει την τελευταία πενταετία το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του προξενείου της Κομοτηνής, υπολογίζουν οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, βάσει στοιχείων από την Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά και δικών τους ανεξάρτητων πηγών, για να δημιουργήσει η Άγκυρα ένα τεράστιο τοκογλυφικό κύκλωμα στην Θράκη, με κύριο στόχο την αρπαγή κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και την αγορά, μέσω εξτρεμιστών της μειονότητας, ακινήτων-κλειδιών στην περιοχή.

Ενώ ο ετήσιος προϋπολογισμός λειτουργίας του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, μόνο την την χρονιά που πέρασε, με προσωπική απόφαση και εντολή του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας διέθεσε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής το ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φυσικά μοιράστηκαν εκεί που “έπρεπε” από τον τούρκο πρόξενο και τους πράκτορές του στην Ελληνική Θράκη.

Ανάλογες ροές χρημάτων, καταγράφονται από το 2009 και μετά με ποσά μεταξύ 100 και 150 εκατ. ευρώ ανά έτος.

Οι τρόποι ήταν πολλοί όπως μέσω της αύξησης «επιδότησης μαντήλας», είτε μέσω χρηματικών ενισχύσεων για «παιδαγωγικές ανάγκες» (τουρκικά νηπιαγωγεία, ιδιωτικά μειονοτικά σχολεία), είτε μέσω της στήριξης «τουρκικών» πολιτικών συλλόγων (με σχεδόν μηδενική δραστηριότητα) που ξεπηδούν σαν μανιτάρια στην περιοχή και στηρίζουν τα μέλη τους στους δύσκολους καιρούς που ζουν στην Ελλάδα.

Αξιοπρόσεκτος είναι και ο ξαφνικός πλουτισμός ορισμένων κατοίκων (χριστιανών και μουσουλμάνων) της περιοχής, ενώ η άνοδος συγκεκριμένων επιχειρήσεων (με ιδιοκτήτες μουσουλμάνους σύμφωνα και με το πολύ έγκυρο ιστολόγιο kostasxan.blogspot.gr  ή με συνεταίρους χριστιανούς και μουσουλμάνους), οι οποίες «ξεπήδησαν» δημιουργώντας πλείστες όσες απορίες για την ξαφνική ανοδική τους -και απροβλημάτιστη οικονομικά- πορεία.

Ο κύριος σκοπός είναι η άλωση της οικονομίας της περιοχής και η εξάρτησή της από τις διαθέσεις εκείνων που διακινούν το τουρκικό χρήμα.Αυτό είναι άμεσα κατανοητό.

Αυτό που δεν γίνεται όμως αντιληπτό, είναι η “ανοχή” που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση, στην κυκλοφορία των τουρκικών λιρών, και ενώ στέλνει τους “πραιτωριανούς” του ΣΔΟΕ και επιτρέπει στον Χ.Θεοχάρη να μας κάνουν μέχρι και “φάλαγγα” για το τελευταίο ευρώ που αποκτήσαμε, δεν έχει την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση στο να κάνει τον βίο-αβίωτο στους ντόπιους πράκτορες του προξενείου.

Ο μεγάλος όγκος των τεράστιων ποσοτήτων χρήματος γίνεται μέσω μίας τραπεζικής παραοικονομίας και όχι μόνο μέσω της γνωστής για την δραστηριότητά της Ziraat Bank (η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες κατασχέσεων περιουσιών χριστιανών οφειλετών της, κάτι που σας έχουμε αναφέρει).

Ένα υπάρχον κύκλωμα παραοικονομίας, που αυτή τη στιγμή κινείται ελεύθερα στην Ελληνική Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έχει ήδη καταστήσει οικονομικά υποτελείς αρκετούς επιχειρηματίες της περιοχής, μέσα από μία σειρά δανεισμών χρηματικών ποσών που δεν είναι δυνατό πλέον να αποπληρωθούν.

Έτσι σε συνδυασμό με την Ziraat Bank σε λίγα χρόνια όλες οι ελληνικές επιχειρήσεςι, και οι ελληνικές περιουσίες θα ανήκουν σε “τουρκόφρονες”. Και τι κάνει ένας κάτοικος που δεν έχει πλέον περιουσία; Φεύγει και αναζητεί την τύχη του αλλού. Θέλουν να διώξουντον ελληνικό χριστιανικό πληθυσμό από την Θράκη και να τουρκοποιήσουν τους Έλληνες μουσουλμάνους.

Και όλα αυτά με την άδεια της ελληνικές κυβέρνησης

Το κύκλωμα αυτό έχει καταστεί ο άτυπος υποστηρικτής της τοπικής οικονομίας (από στήριξη ΜΜΕ έως απλές οικοδομικές εργασίες), διακινεί πολύ μεγάλα ποσά και στηρίζει ελληνικές επιχειρήσεις, με έμφαση στον τομέα των ποτών και τροφίμων, ενώ δεν είναι δυνατόν να αποκρυφτούν οι «πηγές χρηματοδότησης», κυρίως λόγω της ευκολίας «δανεισμού» και λόγω της μη ύπαρξης χρονικών περιθωρίων για την εύρεση των προς δανεισμό χρηματικών ποσών.

Σε αρκετές περιπτώσεις το κύκλωμα δεν δανείζει χρήματα, αλλά δίνει απ’ ευθείας τα επιθυμητά εμπορεύματα (μέρος των οποίων έχουν κατασκευαστεί στην Τουρκία), πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυτό τόσο την άμεση πληρωμή (υπό τη μορφή προμήθειας αντιπροσώπου) στον μεσάζοντα – τούρκο πράκτορα και την έμμεση χρέωση (έως και υπερχρέωση) του επαγγελματία που έχει βρεθεί σε μεγάλη οικονομική ανάγκη.

Κάποιες φορές, μάλιστα, οι «δανειστές» γίνονται κάτι περισσότερο από «παροδικοί χρηματοδότες», γίνονται συνέταιροι και άτυποι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που τις εξωθούν στην χρεοκοπία και στην μετέπειτα διαδικασία κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων εκείνων των συνεταίρων που οφείλουν και δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να ανταποκριθούν.

Το «φαινόμενο» αυτό παρατηρείται με ιδιαίτερη έμφαση στις πόλεις της Ξάνθης και της Καβάλας, επιχειρήσεις των οποίων είναι αντιμέτωπες με το φάσμα της πτώχευσης και εκποίησης των εταιρικών ή προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των ιδιοκτητών τους.

Δηλαδή οι Τούρκοι “πάτησαν πόδι” και εκτός Θράκης στην πόλη της Καβάλας! Προσεχώς θα προωθήσουν τα σχέδιά τους και σε άλλες περιοχές ενδιαφέροντός τους όπως σε Ρόδο και Κω.Να έχουμε υπόψιν ότι για τους Τούρκους Αν.Μακεδονία και Θράκη αποτελουν ενιαία περιφέρεια, συνεπώς προσεχώς θα τους δούμε και σε… Δράμα, Σέρρες!

Οι εξ Αθηνών κυβερνώντες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Θράκη. Αλλά τι να συζητάμε όταν είναι πρόθυμοι να πουλήσουν μέσω ΤΑΙΠΕΔ στρατηγικά σημεία της Θράκης, μέχρι και το νερό σε Τούρκους “επενδυτές”. Μετά από αυτό τα λόγια είναι περιττά. Σαφώς και δεν “αγχώνεται” η ελληνική κυβέρνηση για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, και αυτό προκύπτει από τις πράξεις, και τις αμέλειες.

defencenet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.