Ο ΠΑΟΚ βγήκε «στεγνός» με ανατροπή

Ο ΠΑΟΚ βγήκε «στεγνός» με ανατροπή στο 91' από τα ΠηγάδιαΜε ολική ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα με 2-1 από την Ξάνθη, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Ο Μάνταλος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 13′, ο Κατσουράνης ισοφάρισε στο 87′ και ο Λίνο στο 91′ έδωσε τη νίκη στον «Δικέφαλο» του Βορρά.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, αλλά αμέσως μετά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Στο 11′ ο Σαλπιγγίδης επιχείρησε να πλασάρει τον Τσέμα και, ενώ η μπάλα πήγαινε άουτ, την πρόλαβε ο Βούκιτς, όμως την έστειλε στο δοκάρι. Και δύο λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος έφυγε με δύναμη στην αντεπίθεση και με σουτ έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια η Ξάνθη ήταν καλύτερη μέσα στο γήπεδο και πιο οργανωμένη, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει κι άλλες δύσκολες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Γλύκου, όπως τα σουτ του Σολτάνι στο 18′ που έφυγε μόλις άουτ) και του Βασιλακάκη στο 26′ που εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα του «Δικεφάλου».

Από τη μεριά του ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε σποραδικά να αντιδράσει και σε κάποιες περιπτώσεις το κατάφερε, όπως στο 35′, όμως στάθηκε άτυχος για δεύτερη φορά, καθώς ο Σαλπιγγίδης από καλή θέση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, και στο 43′, όταν ο Λούκας από εξαιρετική θέση πλάσαρε πάνω στον Τσέμα.

Στο β’ ημίχρονο κυριάρχησαν τα λάθη και από τις δύο πλευρές και οι εντάσεις, με την Ξάνθη να εμφανίζεται πιο συγκρατημένη και τον ΠΑΟΚ να θέλει να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά να μην βρίσκει τον τρόπο. Οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ακόμη λιγότερες, οπότε μοιραία τα λεπτά κυλούσαν προς όφελος των γηπεδούχων.

Όμως στο 87′ ήρθε η ισοφάριση, όταν ο Λίνο εκτέλεσε κόρνερ και ο προωθημένος Κατσουράνης με σουτ μέσα από την περιοχή «νίκησε» τον Τσέμα. Και τέσσερα λεπτά αργότερα (91′) ήρθε η ολική ανατροπή, με τον Λίνο να εκμεταλλεύεται το σάστισμα των αμυντικών μέσα στην περιοχή και με σουτ να γίνεται ο «χρυσός» σκόρερ της ομάδας του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντε Γκούζμαν, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος – Κίτσιου, Βούκιτς, Τζαβέλλας, Λάζαρ

ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βασιλακάκης, Βάλλας, Παΐτο (60′ Μπέρτος), Ντε Γκούζμαν, Σολτάνι, Μάνταλος (80′ Κάλβο), Τριάδης (93′ Ράνος), Σολάρι.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος (75′ Λίνο), Τζαβέλλας, Κατσικάς (32′ Τζιόλης), Λάζαρ, Κατσουράνης, Λούκας, Βούκιτς, Στοχ (62′ Αθανασιάδης), Σαλπιγγίδης.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.