Κινέζος προσφέρει 1 δισ. δολάρια για να αγοράσει τους New York TimesΣτην Κίνα είναι γνωστός για τις ιδιαίτερες ιδέες του, όπως τη δωρεάν διανομή «κουτιών με καθαρό αέρα» για να καταπολεμηθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά αυτή τη φορά η φήμη του θα φτάσει μέχρι τις ΗΠΑ.

Ο λόγος για τον 42χρονο μεγιστάνα, Τσεν Γκουανγκμπιάο, του οποίου η βασική ενασχόληση είναι η ανακύκλωση, που δηλώνει έτοιμος να αγοράσει την ιστορική εφημερίδα New York Times, προσφέροντας το ποσό τους ενός δισ. δολαρίων.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μην αγοράζεται αν η τιμή είναι η σωστή», δήλωσε ο επιχειρηματίας, ο οποίος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ταξιδέψει στο Μεγάλο Μήλο για να συζητήσει από κοντά με τους διευθυντές της εφημερίδας την πρότασή του.

Παρόλα αυτά, ο υπ΄αριθμόν ένα των New York Times, Άρθουρ Σουλτσμπέργκερ, δηλώνει αντίθετος σε μία τέτοια ιδέα, τονίζοντας πως η εφημερίδα δεν διατίθεται προς πώληση, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια.

Ο Κινέζος, όμως, δείχνει να μην ακούει από «όχι» και επιμένει πως θα συνεχίσει τις συνομιλίες ώστε να επιτύχει το σκοπό του. Αν παρόλα αυτά, η στάση των επικεφαλής της εφημερίδας είναι αμετακίνητη, τότε ο Τσεν Γκουανγκμπιάο, προτίθεται να γίνει βασικός μέτοχος του ιστορικού εντύπου, ή έστω να αγοράσει ένα μερίδιο.

Μάλιστα, καθώς η προσωπική του περιουσία ανέρχεται τα 700 εκατ. δολάρια περίπου, ο ίδιος θα προσφέρει μοναχά ένα πόσο και το υπόλοιπο θα το καλύψει ένας μεγιστάνας από το Χονγκ Κονγκ χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

briefingnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.