Ξαναβαφτίζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -Τι αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας σε επιστολή του προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε όνομαΝέο έτος, νέο όνομα και νέο… έμβλημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το επίσημο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ από την Πρωτοχρονιά του 2014 θα είναι Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (όπως διαβάζεται το αρκτικόλεξο ΣΥΡΙΖΑ). Με απλά λόγια απαλείφονται οι λέξεις «Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» που συνόδευαν το όνομα του κόμματος.

Επίσημη εξήγηση για την αλλαγή του ονόματος δεν έχει δοθεί, ωστόσο λίγο καιρό μετά τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα η αφαίρεση του προσδιορισμού «Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» σηματοδοτεί και επισήμως το τέλος των συνιστωσών στις οποίες στηρίχθηκε επί μακρόν ο ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον τα «πέτρινα χρόνια» που το κόμμα αγωνιζόταν να υπερβεί το όριο του 3%.

Με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με την οποία ενημερώνει ότι από την Πρωτοχρονιά του 2014 ο τίτλος του κόμματος αλλάζει.

«Από ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ο νέος τίτλος του κόμματος μας, σύμφωνα και με την απόφαση του ιδρυτικού μας Συνεδρίου, είναι ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (συγκεκριμένα ΣΥΡΙΖΑ)» αναφέρεται στην επιστολή.


Ο κ. Τσίπρας αναφέρει επίσης ότι «έμβλημα του κόμματος είναι πεντάκτινο κίτρινο αστέρι πίσω από τρεις κυματίζουσες σημαίες χρώματος -κατά σειρά- κόκκινο, πράσινο και μοβ, που εδράζονται στη λέξη ΣΥΡΙΖΑ».

Ήδη, η ταμπέλα με το νέο τίτλο του κόμματος και το νέο έμβλημα έχει τοποθετηθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην πλατεία Κουμουνδούρου.

πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.