Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του Α. Σαμαρά : “Τελείωσαν τα δύσκολα” (video)

31 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

samarasΣε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την έλευση του νέου έτους, έστειλε ένα μήνυμα προς τους πολίτες πως τα δύσκολα πέρασαν και πως το 2014 θα ανατείλει η προοπτική ανάκαμψης.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως για πρώτη φορά κατάφερε η Ελλάδα να καλύπτει μόνη της τις χρηματοδοτικές ανάγκες της, σημειώνοντας πως πλέον ανακτά η χώρα την αυτοδυναμία της και δεν χρειάζονται κάθε μήνα δανεικά. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκτενώς και στο τέλος του φαύλου κύκλου της ύφεσης, λέγοντας πως “κάναμε το πρώτο βήμα να σταθούμε στα πόδια μας”.

Αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως ουδείς πίστευε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να τα καταφέρει, ενώ όπως έκανε γνωστό το μεγαλύτερο μέρος από το φετινό πλεόνασμα θα επιστραφεί στην κοινωνία τους επόμενους μήνες στο πιο αδύναμους.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπογραφή της πρώτης κλαδικής σύμβασης η οποία προβλέπει αύξηση μισθών, βέβαια από το 2015, σημειώνοντας πως αυτό δείχνει πως η αντιστροφή του κλίματος άρχισε.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος πως η Ελλάδα το 2014 θα ξαναβγεί στις αγορές και η χώρα θα γίνει και πάλι φυσιολογική, ενώ αναφερόμενος στο χρέος δήλωσε πως θα κηρυχθεί βιώσιμο χωρίς την ανάγκη μνημονίων.

Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί και στο τρομοκρατικό χτύπημα κατά της οικίας του γερμανού πρέσβη την οποία χαρακτήρισε θρασύδειλη και σημειώνοντας πως η “Ελλάδα άντεξε, η δημοκρατία άντεξε και αντέχει. Εσείς το πετύχατε. Μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας”.

This entry was posted on Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου, 2013 at 08:11 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply