Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μην αγγίζετε τίποτα όταν βγαίνετε για ψώνια!

28 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο εγκέφαλος παίζει περίεργα παιχνίδια

Μην αγγίζετε τίποτα όταν βγαίνετε για ψώνια!Αν θέλετε να γλιτώνετε χρήματα όταν βγαίνετε για ψώνια, ακολουθήστε τον απλό κανόνα που πιθανότατα σας έμαθαν από μικρή ηλικία: μην αγγίζετε τίποτα. Και αυτό, διότι το άγγιγμα ενός αντικειμένου – είτε είναι μια μπανάνα είτε μια… Φεράρι – παίζει παιχνίδια στον εγκέφαλο, ο οποίος αυτομάτως προσδίδει σε αυτό μεγαλύτερη αξία από όση πραγματικά έχει!

Αυτό αποκαλύπτει μια νέα μελέτη των πολιτειακών Πανεπιστημίων του Οχάιο και του Ιλινόις, που διενεργήθηκε για να διαπιστωθεί πόσα θα πλήρωναν 144 εθελοντές για ένα αντικείμενο πριν και αφότου το άγγιζαν.

Το αντικείμενο ήταν μια φθηνή κούπα καφέ, αλλά λίγα δευτερόλεπτα επαφής μαζί της έκανε τους εθελοντές να θέλουν να πληρώσουν περισσότερα γι΄ αυτήν. Και το χειρότερο ήταν πως όσο περισσότερο την κρατούσαν, τόσο αυξανόταν η αξία της!

Γιατί; Ίσως διότι εξ αποστάσεως τα αντικείμενα δεν μας είναι τόσο οικεία, ενώ με το άγγιγμα «δενόμαστε» με αυτά και θέλουμε να τα αποκτήσουμε, λένε οι ερευνητές.

omorfamystika

This entry was posted on Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2013 at 17:57 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply