«Στηρίζει εγωϊστικά τις αποφάσεις του χωρίς να έχει επαφή με την κοινωνία»

Επίθεση στον Γ.Στουρνάρα για το γεγονός ότι αποκλείει την άρση εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης χωρίς να εξηγεί με συγκεκριμένα στοιχεία τους λόγους, εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, ο κ. Στουρνάρας επικαλείται αορίστως το μέτρο της εξίσωσης του ΕΦΚ για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, όταν έχει ψηφισθεί με τον Ν.3784/2009 η εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου και μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται.

«Ο κ. υπουργός των Οικονομικών μπορεί να είναι διαπρεπής οικονομολόγος, αλλά οι δηλώσεις του ότι αποκλείει την άρση εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης χωρίς να εξηγεί με συγκεκριμένα στοιχεία τους λόγους, τον χαρακτηρίζουν ως άτομο αποφασισμένο να στηρίζει εγωιστικά μόνον αποφάσεις τις οποίες λαμβάνει χωρίς την επαφή του με την κοινωνία» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, οι πρατηριούχοι υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους πως οι ευθύνες μη ελέγχου του λαθρεμπορίου καυσίμων από το οποίο όπως αναφέρουν η απώλεια δημοσίων εσόδων αγγίζει το 1 δισ. ευρώ βαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση με τα συναρμόδια υπουργεία.

Η ΠΟΠΕΚ καλεί τον κ. Στουρνάρα να δώσει στην δημοσιότητα, αν υπάρχει, τη μελέτη με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αυτής, βάσει της οποίας αποφασίσθηκε η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, απαντώντας παράλληλα στο πόσο περιορίσθηκε το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πόσο αυξήθηκαν τα δημόσια έσοδα από την εξίσωση του ΕΦΚ, στο πόσο και με ποιες αποφάσεις περιορίσθηκε το λαθρεμπόριο των ναυτιλιακών καυσίμων, με ποιες αποφάσεις του υπουργείου ελέγχονται οι εικονικές εξαγωγές καυσίμων σε χώρες εκτός Ε.Ε, αλλά και αν έχει εκτιμήσει το υπουργείο το οικονομικό κόστος στην υγεία των πολιτών από την αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

«Η άρση της απόφασης για την εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα δώσει έστω και καθυστερημένα την δυνατότητα σε πολλά νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης. Είναι απόλυτη υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει στους εξαθλιωμένους πολίτες τις στοιχειώδεις ανάγκες, όπως είναι η θέρμανση. Τα λάθη των αποφάσεων σας κύριε υπουργέ δε διορθώνονται με αλχημείες άλλων λαθών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.