Πολύς κόσμος εκκλησιάστηκε φέτος τα Χριστούγεννα στις Εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης.

Σε δημοσιεύματα στο σημερινό τουρκικό Τύπο γίνεται αναφορά στις λειτουργίες που έγιναν στο στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην καθολική Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στο Πέρα αλλά και σε άλλες με την ευκαιρία των Χριστουγέννων.

Για την πρώτη η Aksam και η Milliyet τονίζουν ότι η λειτουργία ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί, ότι χοροστάτησε ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και συμμετείχαν και πολλά άτομα από ευρωπαϊκές χώρες. Η Cumhuriyet γράφει για το θέμα με τον τίτλο «Πλημμύρισαν οι εκκλησίες» και κάνει αναφορά στη λειτουργία που έγινε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στις καθολικές εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου και της Παναγίας στο Πέρα και αναφέρει ότι λειτουργίες έγιναν για τα Χριστούγεννα, σε πολλές εκκλησίες. Σημειώνεται ότι οι τουρίστες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στη λειτουργία που έγινε στην καθολική Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου (St Antoine) στο Πέρα και έγιναν προσευχές στην τουρκική, στην αγγλική και στην ιταλική.

Εξάλλου η Haberturk γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου Χρυσόστομος ΙΙ, στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, κήρυξε προδότες όσους πωλούν τα ακίνητά τους σε κατοίκους των κατεχόμενων («ΤΔΒΚ»).

onalert

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.