ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σύνταξη στα 68 για τους Ελληνες από το 2030

Εκθεση – βόμβα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία συντάχθηκε το 2011, προβλέπει για την Ελλάδα αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 68 χρόνια από το 2030. Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με την έκθεση θα προέλθει από τη βελτίωση του προσδόκιμου ορίου ζωής, που σήμερα για μετά τα 65 είναι τα 18 χρόνια για τους άνδρες και τα 20 χρόνια για τις γυναίκες.

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι η Ελλάδα «επί του παρόντος» έχει προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να μην είναι απαραίτητη η άμεση και βίαιη αλλαγή των ορίων.

Οι πληροφορίες αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που η τρόικα έρχεται τον Ιανουάριο με πρόσθεση να ανοίξει ξανά και το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί νομοθετικά να προσαρμόζει την ηλικία συνταξιοδότησης ανάλογα με τις τάσεις αύξησης στο προσδόκιμο ζωής.
Βάσει, πάντως, των δημογραφικών προβολών από το 2011 έως το 2030, οι Έλληνες θα συνεχίσουν να περνούν το ένα τέταρτο της ενήλικης ζωής τους ως συνταξιούχοι. Το ποσοστό αυτό βάσει των σεναρίων κυμαίνεται από 25%-30% και αυξάνεται κατά 2% μόνο το 2060.
Στην Ελλάδα από το 2012 το γενικό όριο συνταξιοδότησης είναι το 67ο έτος της ηλικίας. Από το 2021 και για κάθε τριετία αναμένεται νέα προσαρμογή βάσει του προσδόκιμου ζωής.

One thought on “Σύνταξη στα 68 για τους Ελληνες από το 2030”
  1. Τώρα πως γίνεται μεσούσης τέτοιας οικονομο-πολιτικο-κοινωνικής κρίσης να αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής αυτό μόνο οι τρομεροί εγκέφαλοι της στατιστικής επιστήμης το γνωρίζουν! Όπως βέβαια γνωρίζουν και όλοι αυτοί οι ξερόλες οικονομολόγοι που έχουν σώσει τον κόσμο άπειρες φορές. Θα κλείσω αναφέροντας ατάκα καθηγητή οικονομολόγου κατά τη διάρκεια μεταπτυχιακού που πραγματοποίησα σε Business Administration στο ΟΠΑ. Σε ερωτήσεις που αφορούσαν σε τρόπους διαχείρισης της κρίσης και εξόδου από αυτή μέσα από την πραγματική οικονομία η απάντηση ήταν: δεν ξέρω… εσείς να μου πείτε που δουλεύετε σε εταιρείες… εγώ ακαδημαϊκός είμαι!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.