Πώς θα αποφύγετε τη δυσφορία

Συμβουλές για να μην... βαρυστομαχιάσετε στο εορταστικό τραπέζιΗ αυξημένη ποσότητα φαγητού στα εορταστικά τραπέζια, η μεγάλη και συνεχής συχνότητα αυτών, η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και γλυκών, έχουν ως αποτέλεσμα τα εορταστικά γεύματα να δημιουργούν προβλήματα στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος.

Άμεσο επακόλουθο;

Έντονο βάρος, δυσφορία, ακόμη και δυσκοιλιότητα. Για το λόγο αυτό μια βασική οδηγία που δίνουν οι ειδικοί είναι να μην ξεχνάμε την παρουσία σαλάτας στο τραπέζι, να τρώμε φρούτα και να πίνουμε πολύ νερό.

Παρόλα αυτά, ένας έξυπνος τρόπος για να διευκολύνουμε το μεταβολισμό μας και να χωνέψουμε λίγο καλύτερα μετά από ένα βαρύ γεύμα, είναι να πιούμε ένα καφέ, χωρίς πολύ ζάχαρη και γάλα.

Ένας ελληνικός για παράδειγμα, που εκ φύσεως δεν σηκώνει ζάχαρη και γάλα, θα βοηθήσει σημαντικά. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι η καφεΐνη του καφέ αυξάνει την κινητικότητα του εντέρου και την ταχύτητα διέλευσης της τροφής από το γαστρεντερικό μας σωλήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.