Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συμβουλές για να μην… βαρυστομαχιάσετε στο εορταστικό τραπέζι

26 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πώς θα αποφύγετε τη δυσφορία

Συμβουλές για να μην... βαρυστομαχιάσετε στο εορταστικό τραπέζιΗ αυξημένη ποσότητα φαγητού στα εορταστικά τραπέζια, η μεγάλη και συνεχής συχνότητα αυτών, η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και γλυκών, έχουν ως αποτέλεσμα τα εορταστικά γεύματα να δημιουργούν προβλήματα στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος.

Άμεσο επακόλουθο;

Έντονο βάρος, δυσφορία, ακόμη και δυσκοιλιότητα. Για το λόγο αυτό μια βασική οδηγία που δίνουν οι ειδικοί είναι να μην ξεχνάμε την παρουσία σαλάτας στο τραπέζι, να τρώμε φρούτα και να πίνουμε πολύ νερό.

Παρόλα αυτά, ένας έξυπνος τρόπος για να διευκολύνουμε το μεταβολισμό μας και να χωνέψουμε λίγο καλύτερα μετά από ένα βαρύ γεύμα, είναι να πιούμε ένα καφέ, χωρίς πολύ ζάχαρη και γάλα.

Ένας ελληνικός για παράδειγμα, που εκ φύσεως δεν σηκώνει ζάχαρη και γάλα, θα βοηθήσει σημαντικά. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι η καφεΐνη του καφέ αυξάνει την κινητικότητα του εντέρου και την ταχύτητα διέλευσης της τροφής από το γαστρεντερικό μας σωλήνα.

This entry was posted on Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2013 at 14:52 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply