ΠΑΚΕΤΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ»

Μηνιαία δόση ίση με το ενοίκιο του σπιτιούΞεπέρασαν τα 68,5 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια. Είναι ένα ποσοστό που ισοδυναμεί με το 31% του δανειακού χαρτοφυλακίου. Οι τράπεζες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα δίνοντας κίνητρα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ειδικές υπηρεσίες ανέλαβαν τη διαχείριση του προβλήματος.

«Πακέτο» ρυθμίσεων ρίχνουν οι τράπεζες στην αγορά, προκειμένου να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα «κόκκινα» δάνεια ώστε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να πληρώνουν στην ώρα τους δόση προσαρμοσμένη στα οικονομικά τους.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στον εντοπισμό των δανείων που οδεύουν προς το κόκκινο, αλλά και στη βιώσιμη ρύθμιση των ήδη καθυστερούμενων δανείων.

Δόση ίση με το ενοίκιο του σπιτιού, πάγωμα καταβολής δόσης για τις αδύναμες ομάδες (π.χ. άνεργοι), πληρωμή μόνο τόκων για διάστημα έως 3 χρόνια, συγκέντρωση οφειλών από καταναλωτικά και κάρτες σε ένα δάνειο περιλαμβάνονται ανάμεσα στα προγράμματα ρυθμίσεων.

ημερησία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.