Ο Ολυμπιακός σκόρπισε… στους πέντε ανέμους τον Απόλλωνα

Ο Ολυμπιακός σκόρπισε... στους πέντε ανέμους τον ΑπόλλωναΜε τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε ο Ολυμπιακός τον πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, καθώς στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 5-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη και πέτυχαν μία σειρά ρεκόρ.

Οπως την μεγαλύτερη διαφορά από τον δεύτερο (σ.σ. στους 13 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ που υποδέχεται αύριο τον Λεβαδειακό), το καλύτερο «ξεκίνημα» με 16 νίκες και μία ισοπαλία, αλλά και το γεγονός ότι παραμένει αήττητος για 30 εκτός έδρας αναμετρήσεις. Τα τέρματα του Ολυμπιακού, πέτυχαν οι Φουστέρ (26`), Μανωλάς (31`), Σάμαρης (42`) και Σαβιόλα (63`, 80`).

Ο Απόλλωνας μπήκε «ξεψαρωμένος» στον αγωνιστικό χώρο του «Γεώργιος Καμάρας» και για ένα 25λεπτο «κοίταξε στα μάτια» τους πρωταθλητές. Στο συγκεκριμένο διάστημα, δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη ευκαιρία και οι φίλοι των δύο ομάδων παρακολουθούσαν παιχνίδι κέντρου. Ωστόσο, στο 26ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έφτασε στο γκολ, όταν μετά από κόρνερ του Ντομίνγκεζ από αριστερά και σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων, ο καραδοκών Φουστέρ πλάσαρε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Τζόρβα.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο αγώνας «τελείωσε» καθώς μετά από φάουλ του «Τσόρι» από τα δεξιά και νέα σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Μανωλάς πλάσαρε αδύναμα, αλλά κατάφερε να στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του ανήμπορου ν΄αντιδράσει, Τζόρβα. Στο 42ο λεπτό, ο Σάμαρης σημείωσε ένα υπέροχο γκολ, όταν μετά από κόρνερ του Ντομίνγκεζ από τα δεξιά, έπιασε πλασέ πάνω στην κίνηση και τριπλασίασε τα τέρματα των «ερυθρολεύκων», που πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ ασφαλείας.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μίτσελ έριξε στον αγώνα τον Σαβιόλα στην θέση του Ντομίνγκεζ και το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί πλήρως τον έλεγχο και τον ρυθμό της αναμέτρησης. Μάλιστα στο 53`, οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες όταν ο Κανακούδης διαμαρτυρήθηκε στον βοηθό με αποτέλεσμα να αντικρίσει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μανιάτης σούταρε στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τζόρβα, ενώ στο 63` Σαβιόλα, Μανιάτης και Ολαϊτάν έκρυψαν την μπάλα, με τον βραχύσωμο Αργεντινό να πλασάρει στην κίνηση και να πετυχαίνει το 4-0.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει πλήρως και τον Απόλλωνα να μην μπορεί να παράξει ίχνος ευκαιρίας. Ετσι, φτάσαμε στο 80ο λεπτό, όταν Ολαϊτάν, Κάμπελ και Σαβιόλα συνδυάσθηκαν υπέροχα με τον τελευταίο να σημειώνει με σουτ μέσα από την περιοχή το 10ο εφετινό του τέρμα και να διαμορφώνει το τελικό 5-0.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Απόλλων – Ολυμπιακός για τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ΟΠΑΠ:

Διαιτητής: Βοσκάκης
Κίτρινες : Πετρόπουλος, Κανακούδης, Τόρες, Κόρμπος, Χατζηζήσης, Φουστέρ
Κόκκινες : Κανακούδης (δεύτερη κίτρινη)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσες):
Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Δεληζήσης, Αλβάρες, Κόρμπος (84` Τσεμπερίδης), Τσοκάνης, Χατζηζήσης, Γκουέλα (65` Εγκον), Μπάρκογλου (57` Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μπονγκ, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης (58` Μανιάτης), Μασάντο (65` Ιμπαγάσα), Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Ολαϊτάν.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.