Εξαπάτησαν 12.500 οδηγούς
Απάτη 4 εκατ. ευρώ με πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαιαΣτα 4 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος της απάτης με πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων που αποκάλυψε το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας, έπειτα από καταγγελία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη και αλλού, συνελήφθησαν περισσότερα από 12 άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απάτης. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη μονοπρόσωπης ΕΠΕ με έδρα την οδό Παπάγου 25 και επωνυμία General Commodity Trade.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Καθημερινή», η εν λόγω επιχείρηση συστήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 και ενεγράφη (χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά) στα μητρώα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ως «εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης».

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, με γνώση του θέματος σχολίασαν ότι «η εγγραφή της εταιρείας στα μητρώα του Επιμελητηρίου έγινε εξαιτίας πλημμελούς ελέγχου των δικαιολογητικών που κατέθεσε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της μονοπρόσωπης ΕΠΕ».

Έχοντας εγγραφεί στα μητρώα του Επιμελητηρίου, η General Commodity Trade εμφανιζόταν να λειτουργεί νόμιμα ως «αντιπρόσωπος» μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας, πουλώντας σε Έλληνες ιδιώτες ασφαλιστήρια συμβόλαια σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές.

Κατά πληροφορίες, ο εγκέφαλος της απάτης και το δίκτυο των συνεργατών του κατάφεραν να εξαπατήσουν συνολικά 12.500 Έλληνες οδηγούς στους οποίους πούλησαν ασφαλιστήρια συμβόλαια «μαϊμού», χρησιμοποιώντας αυθαίρετα την επωνυμία της νόμιμης εταιρείας με έδρα τη Βουλγαρία.

Η απάτη άρχισε να αποκαλύπτεται όταν η νόμιμη ασφαλιστική εταιρεία κατέθεσε αίτημα στις αρμόδιες ελληνικές αρχές ζητώντας να πουλάει απευθείας στην εγχώρια αγορά ασφαλιστήρια συμβόλαια, δίχως την παρεμβολή εταιρείας ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Η αρμόδια ελεγκτική αρχή της Βουλγαρίας ήρθε σε επικοινωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος, που εποπτεύει τη λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών. Ο έλεγχος που ακολούθησε αποκάλυψε την απάτη. Ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας κ. Χαρ. Λακαφώσης και το ΣΔΟΕ, ενώ την έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος έφερε σε πέρας το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Λεπτομέρειες της υπόθεσης αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.