Αετομαχία…

Κόντρα στη Μπενφίκα ο ΠΑΟΚ και στο βάθος ΤότεναμΗ Μπενφίκα είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη φάση των «32» του Europa League. Ο δικέφαλος του βορρά αν ξεπεράσει το πορτογαλικό εμποδιό του, τότε θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα από το ζευγάρι, Ντνιέπρ-Τότεναμ.

Το πρώτο ματς για τους «32» θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου στην Τούμπα και η ρεβάνς στην Πορτογαλία στις 27. φόσον προκριθεί, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα παίξει το πρώτο ματς εκτός έδρας στις 13 Μαρτίου και ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη στις 20/3.

«Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περάσουμε» είπε ο Γιώργος Τζαβέλλας και προσέθεσε:

«Θα προτιμούσα μία μικρότερη ομάδα, ώστε να προκριθούμε, παρά την πρόκληση μίας μεγάλης ομάδας.

»Καμία σχέση τα δικά μας παιχνίδια με εκείνα του Ολυμπιακού. Στον όμιλο είχες περιθώρια και για λάθη.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια: Ντνιέπρ-Τότεναμ, Μπέτις-Ρούμπιν Καζάν, Σουόνσι-Νάπολι, Γιουβέντους-Τραμπζονσπόρ, Μάριμπορ-Σεβίλλη, Βιτόρια Πλζεν-Σαχτάρ Ντόνετσκ, Τσερνομόρετς-Λυών, Λάτσιο-Λουντογκόρετς, Εσμπιεργκ-Φιορεντίνα, Αγιαξ-Σάλτσμπουργκ, Μακάμπι τελ Αβιβ-Βασιλεία, Πόρτο-Αϊντραχτ, Ανζί-Γκενκ, Ντιναμό Κιέβου-Βαλένθια, Σλόβαν Λίμπερετς-Αλκμααρ.

Τα ζευγάρια των 16:

Σλόβαν Λίμπερετς/Αλκμααρ-Ανζί/Γκενκ
Λάτσιο/Λουντογκόρετς-Ντιναμό Κιέβου/Βαλένθια
Πόρτο/Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σουόνσι/Νάπολι
Τσερνομόρετς-Λιόν/Βικτόρια-Πλζεν/Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μάριμπορ/Σεβίλλη-Μπέτις/Ρούμπιν Καζάν
Ντνιέπρ/Τότεναμ-ΠΑΟΚ/Μπενφίκα
Μακάμπι Τελ Αβίβ/Βασιλεία-Άγιαξ/Σάλτσμπουργκ
Γιουβέντους/Τραμπζονσπόρ-Εσμπιεργκ/Φιορεντινα

Τα ματς για τους «16» έχουν οριστεί στις 13 και 20 Μαρτίου.

Η Μπενφίκα

Η Μπενφίκα προέρχεται απότον Champions League και κατέληξε στο Europa League λόγω Ολυμπιακού, αφού οι Πειραιώτες κατάφεραν να την αφήσουν εκτός «16». Οι Πορτογάλοι συγκέντρωσαν 10 βαθμούς στον όμιλο, αλλά δεν ήταν αρκετοί αφού ο Ολυμπιακός στην ισοβαθμία ήταν καλύτερος.

Η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους βρίσκεται στην 2η θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος σε ισοβαθμία με την Πόρτο και κυνηγάει την Σπόρτινγκ, του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Η Μπενφίκα μετράει 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα (στην πρεμιέρα).
Μόλις δύο φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Την περίοδο 1999-2000 για τον β’ γύρο του UEFA CUP, η Μπενφίκα είχε πάρει την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι. Μάλιστα και στα δύο παιχνίδια είχαν επικρατήσει οι φιλοξενούμενοι.

Δηλώσεις Στέφενς
Στην ποιότητα που μπορεί να βγάλει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπενφίκα, προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση στάθηκε ο Χουμπ Στέφενς.

«Η κλήρωση είναι κλήρωση, δεν μπορείς να προδικάσεις το αποτέλεσμά της. Αντιμετωπίζουμε ένα δύσκολο σύνολο, δεν είμαστε, όμως, κι εμείς κακή ομάδα. Το σημαντικό είναι να βγάλουμε την ποιότητά μας. Μιλάμε, βέβαια, σήμερα για την κλήρωση, δεν ξέρουμε, όμως, τι θα γίνει σε δύο μήνες. Πάντα λέω ότι η σκέψη μας είναι στο επόμενο παιχνίδι μας, το οποίο στην προκειμένη είναι με τον Ατρόμητο.

Σαφώς και χρειάζεται να έχουμε καλή απόδοση απέναντι στην Μπενφίκα. Εχουμε ελπίδες να περάσουμε, δε θα είναι φυσικά εύκολο», ανέφερε ο τεχνικός των “ασπρόμαυρων”. Συμπλήρωσε λέγοντας: «Δεν με ενοχλεί που το πρώτο παιχνίδι με την Μπενφίκα το έχουμε στην Τουμπα. Το μόνο ζήτημα που με απασχολεί είναι το αν χρειαστεί να παίξουμε παράταση ή πέναλτι.

Το σημαντικό, επίσης, είναι να μη χάσουμε στην έδρα μας, γιατί αν δε χάσουμε αυξάνουμε τις πιθανότητες πρόκρισής μας. Πρέπει να κάνουμε δύο καλά παιχνίδια απέναντι στην Μπενφίκα, η οποία έχει ποιότητα, γεγονός, ωστόσο, που έχουμε κι εμείς».

Ερωτηθείς για την επιστροφή του Εργκους Κάτσε στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ (συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αγώνα της Τετάρτης με τον Ατρόμητο), απάντησε: «Ο Κάτσε είναι ένας νεαρός παίκτης, ο οποίος έκανε ένα μεγάλο λάθος, απολογήθηκε, ζήτησε συγγνώμη, τιμωρήθηκε και του αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία. Η επιστροφή του δε διαφοροποιεί τα πλάνα μας για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο».

Στη δυσκολία των αναμετρήσεων με την Μπενφίκα εστίασε και ο Λούκας Πέρεθ. «Η κλήρωση είναι δύσκολη, πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά και έχουμε το χρόνο γι΄αυτό. Ο ΠΑΟΚ είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και πρέπει να το αποδείξει.

Ασχετα με το αν παίζουμε με μικρή ή μεγάλη ομάδα, ανταποκρινόμαστε στα δύσκολα. Θα προτιμούσα να έχουμε με την Μπενφίκα το δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα, αλλά τώρα, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα και το κοινό μας και να πάμε να παίξουμε την πρόκριση στην Πορτογαλία», επισήμανε ο Ισπανός μέσος.

Πρόσθεσε αναφέροντας: «Πρέπει να δουλεύουμε, να βελτιωνόμαστε και να απαλείφουμε τα λάθη μας και να υλοποιούμε σιγά-σιγά τους στόχους μας. Πάνω απ΄όλα, απαιτείται να είμαστε ομάδα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο από εμάς στο σύλλογο».

sports.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.