Συγκεκριμένα, σε επιστολή μας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα επισημαίνουμε ότι:

  • Το Βιβλίο Διαφημίσεων καθιερώθηκε από τον ν. 2328/1995 με στόχο να δώσει στο ΤΣΠΕΑΘ (Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης) τη δυνατότητα να διασταυρώνει αν οι υπόχρεοι καταβολής αγγελιοσήμου το κατέθεσαν εμπρόθεσμα στο ειδικό λογαριασμό της ΕΤΕ.
  • Συζητείται ήδη η μερική ή ολική κατάργηση του αγγελιόσημου
  • Δεν προσφέρει κανένα ανταποδοτικό όφελος στις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας
  • Το έσοδο του ΤΣΠΕΑΘ που προέρχεται από τις επιχειρήσεις μας είναι ελάχιστο, αφού επιβάλλεται σε διαφημίσεις επιχειρήσεων με έδρα εκτός του Νομού μας (πχ Αθηναϊκή επιχείρηση που διαφημίζεται στη Λαμία), ενώ τέτοιες διαφημίσεις έχουν περικοπεί σε επίπεδο ανυπαρξίας.
  • Εφημερίδες και Έντυπα της Περιφέρειας, παρότι περιλαμβάνονται μέσω των συνδικαλιστικών οργάνων τους στην κατανομή του αγγελιοσήμου, δεν υποχρεούνται σε τήρηση τέτοιου βιβλίου, αφού οι διαφημιζόμενοι τους δεν χρεώνονται με αγγελιόσημο.

Από πλευράς Ραδιοφωνικών Σταθμών:

  • Προβλέπεται μια απίστευτη γραφειοκρατική διαδικασία (να καταγράφονται μία-μία όλες οι μεταδιδόμενες διαφημίσεις αξίας μερικών λεπτών του ευρώ εκάστη, μαζί με έναν πλήθος στοιχείων, αμέσως μετά τη μετάδοση και ξανά μετά την πληρωμή του αγγελιοσήμου από τον υπόχρεο, αφού μας στείλει το καταθετήριο)
  • Η προθεσμία καταβολής του αγγελιοσήμου συμπίπτει με την προθεσμία που έχουμε για να καταθέσουμε στην ΔΟΥ αντίγραφο φύλλων του Βιβλίου Διαφημίσεων, οπότε δεν έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία πληρωμής – άρα είναι άχρηστο
  • Οι Ρ/Σ της Περιφέρειας σχεδόν 20 χρόνια υποβάλλουν τα αντίγραφα που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να αξιοποιηθούν, αν όμως καθυστερήσουν έστω αι μια μέρα τους καταλογίζεται παράβαση του ΚΒΣ και του επιβάλλονται πρόστιμα!!!
  • Το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων που εκπροσωπούμε είναι Πολύ Μικρές Οντότητες με κύκλο εργασιών κάτω του 1.000.000 €

Σας υπενθυμίζουμε ότι την ίδια εποχή το 2005 η ΠΕΙΡΑΣ ενημέρωσε το Υπ. Οικονομικών ότι για την δραστηριότητα Ραδιοφωνικός Σταθμός δεν είχε καθοριστεί Μοναδικός Συντελεστής Καθαρού Κέρδους (ΜΣΚΚ) με αποτέλεσμα οι λογιστές αλλά και οι κατά τόπους ΔΟΥ να τον υπολογίζουν με αυθαίρετο τρόπο (συνήθως με 35% ή 36% που υπολογίζουν όλα τα μη καταχωρημένα επαγγέλματα). Ζητήσαμε λύση για την εξωπραγματική αυτή προσέγγιση που οδηγούσε επι χρόνια στην υπερφορολόγηση μας.
Με απόφαση του τότε Υπουργού Οικονομικών εκδόθηκε η ΠΟΛ 1004 η οποία έχει σταλεί σε όλες τις ΔΟΥ με Αριθ. Πρωτ. 1004925/15062/Γ0012  στις 19.01.2006 στην οποία η δραστηριότητα «Ραδιοφωνικός Σταθμός» κατατάσσεται στην 8η Κατηγορία του Πίνακα ΜΣΚΚ με κωδικό 8072, περιγραφή «Περιφερειακός ραδιοφωνικός σταθμός» και ΜΣΚΚ που καθορίζεται στο 9% (εννέα)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.