Επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, επιμήκυνση της περιόδου και ειδικές μορφές τουρισμού οι προτεραιότητες

Ολγα Κεφαλογιάννη: Τουριστική ανάπτυξη για τις Περιφέρειες

Επιχειρηματικότητα και επενδύσεις, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ειδικές μορφές τουρισμού και απασχόληση, είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους εστιάζει το υπουργείο Τουρισμού για την ανάπτυξη των Περιφερειών της χώρας. Τις βασικές προτεραιότητες παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε συνάντηση εργασίας με τους Αντιπεριφερειάρχες, στα γραφεία του ΕΟΤ.

Ειδικότερα η υπουργός επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, ενίσχυσης των ειδικών μορφών τουρισμού (Θρησκευτικός, Γαστρονομικός, Συνεδριακός, Αθλητικός, Αγροτικός, Τουρισμός Υγείας – Ευεξίας και Κρουαζιέρα) και δημιουργίας νέων και νέου τύπου θέσεων εργασίας.

Αναφερόμενη στη φετινή χρονιά, η κυρία Κεφαλογιάννη υπογράμμισε την καλή πορεία του 2013, με βάση τα στοιχεία για περισσότερους από 17,5 εκατ. τουρίστες και περί τα 12,5 δισ. έσοδα, ενώ χαρακτήρισε τον τομέα του τουρισμού καθοριστικό για την ανάπτυξη και της ελληνικής Περιφέρειας. Η ίδια ζήτησε τη συνεργασία των Περιφερειών προκειμένου να επιτευχθεί ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας, εστιάζοντας στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για ενιαία στρατηγική προώθησης του τουρισμού. Σε αυτές περιλαμβάνεται η συγκρότηση της Μόνιμης Διυπουργικής Επιτροπής για τον συντονισμό του έργου και των προβλημάτων που επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και της Επιτροπής θεμάτων Τουρισμού και Ελέγχου παραβατικότητας σε κάθε περιφερειακή ενότητα.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.