http://4.bp.blogspot.com/-42nhCx99LoQ/UqrKw-gNUwI/AAAAAAABh0U/74PZewlwq9o/s1600/annaeythymiouds.JPGΗ Άννα Ευθυμίου, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης και δικηγόρος, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 12-12-2013 για την έγκριση του απολογισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης του έτους 2012 τόνισε ότι:

«Καλούμαστε να συζητήσουμε και να υπερψηφίσουμε ή να καταψηφίσουμε τον απολογισμό του 2012. Και τι σημαίνει απολογισμός του 2012; Σημαίνει ποιο έργο έχει κάνει η διοίκηση Μπουτάρη για το έτος 2012, δηλαδή το δεύτερο έτος της διοίκησής της από τα 3,5 που έχει στη διάθεσή της, για να ολοκληρώσει το έργο της σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

Αν κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το έργο σας, θα αναρωτιόταν για πιο έργο μιλάμε; Υπάρχει αυτό το έργο; Ας μιλήσουμε όμως με λίγους αριθμούς, για να το καταδείξουμε.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

Α) Χρηματοδότηση από έργα του ΕΣΠΑ:

Προϋπολογισθέντα 15 εκ. Ευρώ.

Τελικά βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα 8,75 εκ. Ευρώ.

Από τα οποία 7,9 εκ. για την ανάπλαση της Ν. Παραλίας και 500.000 Ευρώ για το έργο στα Σφαγεία.

Σύνολο, δηλαδή, 8,4 εκ. Ευρώ από τα 8,75 εκ. Ευρώ.

Όμως, αυτά τα έργα δεν είναι της δική σας διοίκησης αλλά της προηγούμενης. Και για να το ξεκαθαρίσουμε, εσείς απλά τα εκτελείτε ως συνεχιστές. Άρα τι νέα προγράμματα ΕΣΠΑ ευαγγελίζεστε ότι φέρατε και εκτελέσατε; Ποια είναι αυτά; Πού είναι αυτά; Το απόλυτο ΜΗΔΕΝ!

Β) Αλλά για να δούμε και τι διεκδικείτε για χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Φορείς:

Προϋπολογισθέντα 14,6 εκ. Ευρώ

Τελικά βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα 7,3 εκ. Ευρώ, εκ των οποίων τα 6,7 εκ. Ευρώ δαπανήθηκαν για την ανέγερση του Ν. Δημαρχείου. Αυτό που συνεδριάζουμε τώρα.

Αλλά και αυτό δεν είναι δικό σας έργο! Άρα τι διεκδικήσατε; Το απόλυτο ΜΗΔΕΝ!

Γ) Χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Προϋπολογισθέντα 414.000 Ευρώ

Τελικά βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα 88.000 Ευρώ.

Δηλαδή ούτε το ¼! Άντε σε αυτήν την περίπτωση δεν είστε το απόλυτο ΜΗΔΕΝ, αλλά κάτι λίγο παραπάνω.

Τι συμπέρασμα προκύπτει από τα νούμερα! ΜΗΔΕΝΙΚΟ το έργο της Διοίκησης Μπουτάρη! Κανένα νέο έργο!

Αλλά αυτό προκύπτει και από το σκέλος των εξόδων:

Προμήθεια οχημάτων – όλων των ειδών (απορριμματοφόρα, τρίκυκλα, σάρωθρα) – για την καθαριότητα

Έξοδα: ΜΗΔΕΝ! Καμία αγορά!

Αποτέλεσμα: Βρώμικη η πόλη μας!

Ευθύνη αποκλειστικά πολιτική και αποκλειστικά δική σας!

Αλλά για να δούμε κατά πόσο στην πραγματικότητα υποστηρίζετε τους εναλλακτικούς τρόπους διαβίωσης που προωθείτε χωρίς τη χρήση του αυτοκινήτου.

Συντήρηση ποδηλατόδρομου:

Έξοδα: ΜΗΔΕΝ!

Πώς οι συμπολίτες μας θα εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο, όταν δεν κάνετε συντήρηση του ήδη υπάρχοντος ποδηλατόδρομου; Ύστερα υπόσχεστε και νέους. Συντηρείστε πρώτα αυτόν που υπάρχει και μετά να υπόσχεστε και επέκταση.

Δυστυχώς, όλο λόγια και υποσχέσεις είστε. Στην ουσία τίποτε δεν πράττετε, τίποτα δεν παράγετε. ΔΕΝ είστε παραγωγικοί για την πόλη μας, γιατί δε φέρνετε αποτελέσματα».

taxalia.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.